С хорà и ръченици хòрата от третата възраст поставиха началото на Октомврийските празници

Изображение 1 от 5

    Купон на възрастните хора постави началото на Октомврийските празници в община Първомай. Традиционно те са посветени на музиката, литературата, изкуството и неминуемо започват с отдаване на почит към хората от “златната възраст“.

    Едни от най-младите пазители на българския дух поздравиха своите баби и дядовци. Танцуваха децата от Танцовия клуб на Венче Колева при СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ и пяха „Тракийче“-тата с ръководител Ангел Ангелов. Приветствие поднесе кметът на общината Николай Митков: „Благодаря Ви, че с труда си, през годините сте дали своя принос за благополучието на нашето общество. Запазете вярата си в по-доброто бъдеще и бъдете вдъхновители за поколенията след Вас! Продължавайте да участвате все така активно в социалния живот и организирането на обществено значими начинания в общината!“

    С благодарности и поздрав от името на присъстващите се обърна и председателят на Дружеството на пенсионерите Радка Попова.

    Под звуците на оркестър „Първомай“ възрастните хора показаха, че сърцата им са млади и се забавляваха с хора и ръченица.

    Празниците днес ще продължат с Вечер на музиката и поезията.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини