Празникът на тракийската музика започна, но днес до тъмно - без хорà

Изображение 1 от 5

    Заради обявения Ден на траур днес концертната програма от Празника на тракийската музика ще започне по афиш, но хорà ще има след 21 часа, когато слънцето залезе.

    Други промени засега не се очакват, но организаторите молят хората да проявят съпричастност с близките на пострадалите от наводненията по южното Черноморие.

    XXIII-ят Празник на тракийската народна музика и песен беше открит вчера.  По традиция гости и участници поднесоха цветя пред паметника на гения, създал това народно богатство. Пред препълнения площад беше даден старт на един от най-чаканите и обичани празници в Първомай. Кметът Николай Митков поздрави присъстващите и ги приветства с „Добре дошли“ и на есенния панаир на, и на организираната от МИГ-Първомай изложба на местни продукти,култура и бит“.

    Концертната програма откриха танцьорите от клуба към читалището с ръководител Адриян Драгославов. След тях последователно се изявиха дебютиращият за пръв път на първомайска сцена  „Средногорци”с ръководител Габриела Иванова, последвани от оркестър „Марица” с р-л Хари Асенов и „Млади тракийци” на Божидар Стрехин. Последни бяха обичаните от всички „Фолк палитра” с ръководител Петър Войников.

    Днес ще се изявят Пилашевски народен оркестър, Оркестър „Славяни“,

     Формация „Паскалев-Пловдив“ и Оркестър „Бисери".

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини