Концерт на Тейлър Суифт в Сиатъл предизвика земетресение

Концерт на Тейлър Суифт в американския град Сиатъл е предизвикал трус със сила 2.3 по Рихтер, установиха сеизмолози.

Земетресението е регистрирано по време на концерт от турнето Eras на 22 и 23 юли. Сеизмологът Джаки Каплан - Ауербах - професор по геология от Университета Западен Вашингтон, твърди, че сеизмичната активност е предизвикана или от скачащите фенове или от озвучаването.

Трусът от 2.3 по Рихтер е по-силен от предишен рекорд в Сеатъл от 2011 г. година, когато фенове на американския футбол ликуваха при успех на местния отбор.

Разликата в силата на трусвете по време на концерта на Тейлър Суифт и на футболния мач е едва 0.3, но земята се е разлюляла два пъти по-силно, твърдят сеизмолозите.

144 000 фенове събра шоуто на Тейлър Суифт в Сиатъл. След концерта певицата написа в Инстаграм: "В Сиатъл беше един от най-любимите ми уикенди. Благодаря за всичко! За всички викове, скачане, танци, пеене с цяло гърло!"

Двата концерта в Сеатъл са част от американското турне на Тейлър Суифт - първото ѝ от 5 години. И в миналото има данни, че концерти са предизвиквали сеизмична активност. Такава е регистрирана и по време на шоуто на Foo Fighters в Нова Зеландия през 2011 г.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини