Полицията с официално съобщение за смъртта на Шиниъд О'Конър

Ирландската певица Шиниъд О'Kонър е била открита неконтактна в дома си в Югоизточен Лондон. Пристигналите на място екипи на полицията само констатирали смъртта ѝ. Това съобщиха органите на реда в британската столица ден след кончината на звездата на световната поп сцена.

"Сигналът на спешния телефон е бил подаден сигнал в 11:18 ч. в сряда. В него се съобщавало за жена, открита в жилището ѝ, когато вече била напълно неконтактна", поясняват от полицията. И добавят, че случилото се не се разглежда като "подозрително".

Униформените уверяват, че близките на О'Конър са били уведомени незабавно за смъртта ѝ, пише "Дейли мейл". 

Певицата заживя в Лондон от началото на юли и определи града като свой дом. В последното си видео, споделено с почитателите ѝ в социалните мрежи, звездата разкри, че пише нови песни. Тя почина на 56 години.

Шиниъд О'Kонър придобива международна известност с хита от 1990 година „Нищо не може да се сравни с теб“ - песен написана и композирана от Принс, но превърната от нея в химн за хората с разбити сърца. С просто видео, заснето през зимата в пуст парк в покрайнините на Париж, тя изпълнява песента с истинска и сурова емоция, капсулираща перфектно любовта и загубата. 

Дебютният ѝ албум „Лъвът и кобрата“ е в челото на музикалните класации в Ирландия и Обединеното кралство.От 80-те години на миналия век тя издава 10 солови албума, от мултиплатинения "I Do Not Want What I Haven't Got" до "I'm not Bossy, I'm the Boss" от 2014 г., черпейки всичко от традиционната ирландска музика към блус и реге.

Родена през 1966 г. в окръг Дъблин, Шиниъд Мари Бернадет О'Конър е третото от пет деца, родени от родители, преминали през горчив развод. Тя описва себе си като дете „клептоман“ през 2013 г., начин за справяне с насилието, което тя нарече „Сексуално и физическо. Психологическо. Духовно. Емоционално. Вербално“ в интервю от 1992 г. Тя беше арестувана няколко пъти, преди да бъде изпратена в църковно поправително заведение, където симпатична монахиня я насърчи да се занимава с музика, като й купи китара. О'Конър започва да ходи по улиците на Дъблин и да пее в кръчмите, където нуждата да бъде чута насред шума й помага да развие властния си глас. Тя се премества в Лондон и продуцира първия си албум на 20 години, докато е бременна.

Певицата без колебание изразява силни позиции по теми като организираната религия, правата на жените, войната, сексуалните посегателства над деца. 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини