Отборът на ПГСС се класира за националния кръг на "Млад фермер"

    Отборът на ПГСС „Васил Левски“, Първомай зае второто място на провелият се вчера областен кръг на националното състезание “Млад фермер“ и се класира за националния етап. Организатор на надпреварата е Министерството на образованието и науката, а партньор – Пловдивският Аграрен университет. Домакин на кръга, в който се срещнаха осем професионални гимназии от Южна България тази година беше Първомайската гимназия.

    Форумът беше открит с фанфарната музика на ОУ „Георги Караславов“ и мажоретките на СУ „Златаров“. Официалният старт бе даден от Росица Генова.

    Събитието бе уважено от заместник-кметовете на община Първомай Радослава Ставрева и Хамди Мустафа, от проф. Нуретин Тахсин – представител на Аграрен университет Пловдив и председател на главната комисия на състезанието „Млад Фермер“, Ангел Папазов – председател на Училищното настоятелство и други.

    Гостите бяха поздравени от Деница Миланова с песента „Една българска роза“.

    Отборите се състезаваха в три направления – „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Механизация“,

    Програмата на състезанието включваше резитбата на лозя е в лозарски масив „Загрей“; Разпознаването на фуражи; Решаване на електронен тест по безопасност на  движението по пътищата; „Хигиена на млекодобива“, която се проведе в животновъдна ферма „Елит“; Разпознаване на семена от  различни култури“. Най-атрактивната дисциплина беше „Майсторско управление на трактор“, която събра много зрители на учебния полигон.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини