"Отборът на сърцето" подкрепи големия празник на Соник СТАРТ в Първомай

Изображение 1 от 5

    Най-яркият   и открояващ се ден за служителите от СОНИК СТАРТ от социалните услуги – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за настаняване от семеен тип на непълнолетни деца без увреждания в Първомай ,  бе денят – 15 –ти май 2024 г.

    В този ден те продължиха да празнуват рождения ден НА СОНИК СТАРТ, като част от голямата национална инициатива на СОНИК СТАРТ „Динамични и различни“.

    Това бе спортен ден, изпълнен с футболни срещи, игра на народна топка, щафета с различни дейности. Особено атрактивен бе отбора на гостите и приятелите на на СОНИК СТАРТ – ОТБОРА НА  „СЪРЦЕТО“. Известните  Скилър, Мойсей, Чефо,  Играта, Дичо, Павел, Кристиян, Панайот И Спенс играха футбол  с  отбора на град Първомай на терена в СУ „Проф. Д-р Асен Златаров“. Учениците от всички класове на училището, гостите, учениците от ОУ“Христо Ботев“ с. Градина, се насладиха на интересен, вълнуващ двубой, изпълнен  с емоции. След срещтата много от учениците и гостите успяха да се снимат и вземат автографи от известните личности.

    Междувременно учениците от началните класове и потребители на социалните услуги, децата от ЦНСТБУ- гр. Първомай , играха народна топка. Всички бяха облечени в специални жилетки с надпис: „ДИНАМИЧНИ И РАЗЛИЧНИ“ в два цвята- червени и зелени.

    След това,  всички участници, гости  и новоприсъединили се  ученици се преместиха в  централната паркова зона.  Пред сградата на  читалището бяха разположени 5 шатри с различни дейности. Децата бяха поканени в  Информационно ателие, Ателие – Красотата в снимки,  Ателие – Фешън тишърт, Ателие - Боди арт и Ателие - Меджик

    Над 100 деца си тръгнаха със собствен рисунък на бялата тениска, изрисувани личица и снимки за спомен пред плаката „ДИНАМИЧНИ  И РАЗЛИЧНИ“. Всички   униформени тениски  и шапки, естествени матерали, антиалергични боички, информационни материали бяха осигурени от СОНИК СТАРТ.

    В инициативата се включиха местните рокер клубове

    Изключителен интерес предизвика шафетата  5 поста с по 7 участници: обществена личност,  дете на 6 г. – потребител на социална услуга, дете I-II клас – потребител на социална услуга,  дете на 12-13 г. – потребител на социална услуга,

    дете на 15-16 г. – потребител на социална услуга, пълнолетно лице с увреждане – потребител на социална услуга и възрастен над 60 г.

    Сред обществените личности бяха кметът на града Николай Митков, зам.- кметът Хамди Мустафа, общинският съветник Сезгин Мехмед, зам. -директор на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ Николай Николов и служители на община Първомай. В състезанията се включиха и членовете на пенсионерски клуб град Първомай.

    Победител стана отбор „Динамични“.

    Инициативата  ще продължи в градовете  Карлово – 15 юни, Пловдив – 15 юли, Драгоман – 15 август и Балчик – 15 септември. В гр. Балчик ще бъде сглобен огромен пъзел, символ на философията на СОНИК СТАРТ за обединеност, толерантност, приятелство и равен старт. Елементите на пъзела ще бъдат пренесени от отборите-победители от всички градове, домакини на националното събитие на СОНИК СТАРТ.

    Всеки участник във футболния мач, в играта по народна топка, в щафетата получи специален подарък-подаръчен пакет с рекламни материали, приспособления за спортни занимания, тефтер , химикал и шоколад, от СОНИК СТАРТ.

    Празникът продължи в залата на читалището, където Мартина Пеева представи своя моноспектакъл, а след това на изсената излязоха звездите от „Отбора на сърцето“ и трио „Вива“. Младежкото присъствие повдигна духа, динамиката на музиката и създалата се откровеност  и въодуевление между изпълнители и публика бе незабравимо!

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини