Топ 10 на най-четените заглавия в Parvomai.NET през 2022 година

Според мнозина „кръв и сълзи“ е формулата, която продава успешно една медия. За Parvomai.NET обаче кръвта и сълзите отстъпват пред съобщенията, касаещи позитивни промени в живота на града и общината. Поне през 2022 година…

На 10-о място по четаемост е „Въвеждат временна организация на движение по пътя между болницата и Дебър“ - новината за изграждане на  кръговото движение пред търговския център. Този тип организация е една от най-разпространените в света, но за много първомайски шофьори си остава излишна и те намират за разумно току преди колелото да завият наляво към бензиностанцията. Освен това знаците не са тях – все пак, с предимство е този, който бърза повече… или е местен!?!?

Единствената новина от криминалния жанр, която влиза в топ 10 на заглавията, е съобщението за трагичния инцидент, при който загина Димитър Иванов -  „80-годишен застреля арендатор в Любеново“.

На 8-о място е първата част от пътеписа за Перу - Да спиш под звездите на Кордилера Бланка. Останалите две части са с приблизително равен брой читатели, но остават извън десетката.

Един от най-четените материали си остава програмата на Майските празници – тя вече има своето място и неизменно стои в редакторското каре, за да могат читателите на Parvomai.NET да ползват сайта и като справочник.

Поглеждайки класацията с най-четените заглавия се очертава и общата картина, знакът, под който премина животът ни през последната година. А това безспорно бяха ремонтите на пътищата – републикански, общински и уличната мрежа. Като нещо, към което проявяваме скептицизъм, звучи „Ще ремонтират пътищата от Първомай до Пловдив, Хасково и Асеновград?“ Въпреки това читателите са отворили материала и той има достатъчно много прочитания, за да се класира на VI място.

Пета е новината, която „произведоха“ първомайските социалисти „Румен Гечев и Христо Проданов признаха, че БСП ще се коалира с ГЕРБ и ДПС на среща със социалисти в Първомай“.

Макар и да имаше отзвук и в националните медии, тя отстъпи с една позиция пред „Вединг автомат за лекарства ще замести липсващата денонощна аптека“. Безспорно съобщение за нещо, което влияе на качеството ни на живот.

Такава е и следващата новина, която влиза в топ 3 – „Първомайската болница вече разполага със скенер от висок клас“.

Макар и да не помним, но преди по-малко от година все още бяхме подчинени на ковид мерките – пропусквателения режим и маските вече сме ги забравили, но на 12 януари 2022 година духовете ни бяха разбунени от решението на кмета да ограничи достъпът до администрацията на хора, които нямат зелен сертификат. „Служители и граждани ще влизат в Общината със зелен сертификат“ след 12 месеца изглежда наивно за изпълнение, но какво да се прави – държавна политика.

И ето я топ новината за 2022 година – „Повече от месец ще е затворен пътят Пловдив-Садово заради ремонт“. Новината е почти „фалшива“, защото реално ремонтът продължи не един а повече от 3 месеца, но е факт, че от края на година караме по гладък и равен път, който не задържа вода и е добре маркиран.

И тази година заради липсата на анонимност читателите на Parvomai.NET не пожелаха активно да коментират публикациите.

Горди сме от доверието на нашите читатели и се стараем да информираме за всичко важно и интересно от живота на общината.

Желаем Ви една изпълнена с много здраве и успехи, емоционална и щастлива, пълна с хубави новини Нова 2023 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини