Румен Гечев и Христо Проданов признаха, че БСП ще се коалира с ГЕРБ и ДПС на среща със социалисти в Първомай

На среща със социалисти в Първомай макар и неохотно Румен Гечев и Христо Проданов признаха, че БСП върви към коалиция с ГЕРБ и ДПС. След клишето за „национално отговорната партия“, за тежкото състояние на държавата и очакваната тежка зима дойде и обяснението, че поради невъзможност това да стане по друг начин, социалистите ще подкрепят правителство с  трети мандат може би на „Български възход“ в коалиция с ГЕРБ и ДПС.

По покана на председателя на Общинския съвет на БСП Светозар Славчев в Първомай гостуваха народни представители от групата на БСП – Румен Гечев, представителят на Националния съвет Христо Проданов, Веска Ненчева и Манол Генов.

Срещата започна с познатите заявления за социална политика и нападки срещу президента и служебното правителство. Веднага след експозетата на Румен Гечев и Христо Проданов, думата взе Николай Митков, кмет на общината и постави ребром въпроса кой е отговорен за състоянието на партията? Той обяви, че ОбС на БСП – Първомай е приел решение, с което  сваля доверието от ръководството на Социалистическата партия, искат се оставките на членовете на Националния съвет и председателя Корнелия Нинова, иска се свикването на Конгрес и промени в устава.

След няколко опита за „словесна еквилибристика“ от страна на гостите и избягване на отговора  Митков напусна срещата. Малко по-късно в дискусията се включи и Петър Мутафчиев, който постави ясно въпроса „С кого ще се коалираме?“.  

Румен Гечев каза, че народът е дал своя вот и те като народни представители са длъжни да се съобразят с него и повтори, че правителство ще има, а при така създалата се обстановка единствената възможност остава коалиция с ГЕРБ и ДПС.

Трябваше да се сетим, че ще стане така още когато Корнелия Нинова предложи Вежди Рашидов за председател на Народното събрание, коментираха социалисти, присъствали на срещата.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Случаен виц

Последни новини