Класация на новините в Parvomai.NET през 2023 година

Ако трябва да се опише с една дума Топ 10 на новините на Parvomai.NET през 2023 година, то тя е „изненадваща“. Не защото липсват новините за трагедии и от криминалната хорника, а защото между десетте заглавия има такива, който бихме определили като строго „регионални“. Такава е новината, заемаща 10 място в класацията:
„Читалището във Виница отбеляза своята 95-а годишнина“.

Тя е прочетена над 6773 пъти (числата се променят) и е по-четена отколкото новината, че Местна коалиция издига Николай Митков за кандидат-кмет.

На девето място сред най-прегежданите новини е предупреждението, че Първомай два дни ще бъде без вода. „Първомай остава на сухо за два дена

С малко я изпреварва новина от криминалния бюлетин „Във Видин задържаха 53-годишен първомаец“. Тя е на осмо място.

Успехът на Емануил и Златин Иванови в каратето е новината заемаща седмо място в Топ 10. „Емануил Иванов е републикански шампион по карате киокушин, върви по стъпките на брат си Златин“. Двамата станаха републикански шампиони, а наскоро смениха спорта и вече са състезатели по кикбокс, като отново заявяват намерение да са сред най-добрите.

Една от най-тъжните новини заема шестото място в класацията. „Две жертви от Първомай взе войната на пътя“. Новината за нелепата смърт на Василена и Ангел разтърси Първомай и беше коментирана в много медии и социалните мрежи.

Традиция е Parvomai.NET да публикува програмата на културните събития, а читателите му вече знаят къде да намерят информация. Ето защо един от най-четените материали е програмата на Майските културни тържества. Тя заема престижното пето място.

В спешен порядък 4 села се организират срещу изграждането на кариера до село Дълбок извор“ – това е новината, която по четимост е на четвърто място. За сега гражданското общество успява да удържи победата.

В годината на местни избори съвсем естествено е, че в Топ 3 на новините две са свързани с вота.

На трето място е „Втори тур ще определи кмета на община Първомай“, прочетена 8694 пъти.

Втора в класацията е новина за случка, която можеше и да е трагична, но за щастие имаше само материални последствия и отприщи иронични коментари: „25-годишна жена е предизвикала инцидент в центъра на Първомай“. Тя има 8730 преглеждания.

Най-четеният материал за 2023 година в Parvomai.NET, с над 10 589 преглеждания е „Списък на общинските съветници, избрани на Местни избори 2023“.

Благодарим на нашите читатели, че и през 2023 година бяхте с нас. Желаем ви успешна, щастлива, здрава 2024 година!

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини