Ще ремонтират пътищата от Първомай до Пловдив, Хасково и Асеновград?

Агенция „Пътна инфраструктура“ е заявила намерение да бъде ремонтиран първокласният път Пловдив – Хасково. Това става яcно от пpогpамата за pемонти на pепyбликанcките пътища, пyбликyвана на cтpаницата на агенцията.

Според нея основен ремонт трябва да бъде направен на пътя между Пловдив и Хасково, като около 46 км от него се намират на територията на Пловдивска област. След пускането на автомагистрала „Марица“, пътят Пловдив-Хасково не е ремонтиран и на места е разбит и не отговаря на критериите за първокласен път. С особена сила това важи за участъка между Първомай и село Горски извор. Очакваше се, че след пускането на автомагистралата този път няма да бъде толкова използван, но на практика той е удобен за живеещите в Първомай и съседните населени места. Според публикуваните карти не се предвижда ремонт на моста над река Мечка в кв. Дебър, който има огромна нужда от укрепване.

В програмата е заложено съоръжение на път III-667 на км 6+832, което е мостът над река Марица между Първомай и село Градина. Там от години се говори за изграждането на нов мост, преминато е през всички необходими процедури и остава единствено да се намери изпълнител на проекта.  На самия път III-667 е предвиден текущ ремонт в участъка между Асеновград и Първомай (мостът е извън него).

Гражданите могат да  дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние. До 27 януари те могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини