Читалищни библиотеки обогатяват фондовете си

Библиотеките на 6 читалища в община Първомай обогатиха фондовете си с нови заглавия.  По проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ в читалищата в Дебър, Виница, Татарево, Градина, Брягово и Искра има по 100 нови тома литература за деца и възрастни.  Средната стойност на проектите е по 1000 лв., осигурени от Министерството на културата. Целта на проекта е да осигури финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции, да се активизира интереса към книгата и четенето и да се съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, за придобиване на знания и информация.

Със средствата по проекта са закупени книги, подбрани съобразно интересите и потребностите на читателите в различните населени места. Между тях има художествена литература за деца и възрастни, учебна литература, научни и научно-популярни издания. Приоритетно са включени произведения на български автори.

В същото време в централната общинска библиотека също са постъпили нови заглавия, благодарение на д-р Дона Момчилова и дарените от читатели книги и научна литература за отдела за възрастни.

Най-новите и търсени автори от възрастните читатели са произведенията на Сантуш, Дейвид Балдачи и Джоджо Mойс, а за децата са набавени нови приключения за любимия им Дръндьо.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    2 -8
    06:15, 27 ное 2019
    Хайде,Иванка Хаджиева! Чакме те! Издувай бузи и пл... Виж коментара
    • Ха
      Харис
      2 0
      09:52, 27 ное 2019
      Гледам твойте бузи са издути с.....
      Плюеш едно и също. По добре гълтай.
      Чурос дръглив.
Последни новини