СУ "Златаров" ще е домакин на педагогически форум

Форум „Атмосфера бъдеще“ ще събере в края на седмицата в Първомай ученици и преподаватели от няколко училища и университети в България, Московския градски педагогически университет, представители на образователни институции. СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ ще стане домакин на първия по рода си форум в общината.

В програмата е предвидено гостите да се срещнат с кмета на общината и представители на общинската администрация.

Научната част на форума ще започне в събота. Домакините са подготвили презентация за своето училище. Гости и първомайски ученици ще представят бизнеса в Кюстендил, Севлиево и Първомай.

Форумът „Атмосфера бъдеще“ е резултат от участието на златаровци в Ученическия учебен лагер в Москва през 2019. Лагерът имаше научен характер и цел кариерно ориентиране на учениците. Със същата цел ще бъдат и лекциите, с които ще участват представителите на МГПУ. Те ще запознаят присъстващите с извънучилищните си програма, а най-любопитната част е работилницата „Молекулярна кухня“.

Срещата ще завърши с концерт-изява на талантливите деца на училището. Програмата на срещата все още е в процес на уточняване.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини