Детски ръчички творят керамични чудеса

Изображение 1 от 3

    20 детски ръчички създават керамични чудеса -децата са от село Татарево, Първомайско. Идеята - на техните майки, които иска да продължи чудото, с което стана известно читалището им – то се възражда и в него кипи живот.

    Малчуганите, на възраст около 10 години, започнаха занимания по грънчарство при Ники Андреева. Разноските по уроците и осигуряването на материали са поети от неизвестен спонсор. Идеята е всички предмети да бъдат продадени на благотворителен базар, а средствата - дарени на читалището в селото.

    Всяка събота в ателието в Първомай децата се събират и научават по нещо ново за работата с глина, за това как се „точат“ съдове, как се пекат и украсяват.

    Вече е разговаряно с отец Станимир. Той се е съгласил по време на празниците – Варвара, Сава и Никулден в църквата „св. Георги“ в Първомай да бъде направена благотворителна изложба.

    Така децата освен, че ще се изявят творчески, ще научат много и за занаята грънчарство и ще развият у себе си християнски ценности.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ед
      Един от народа
      21 0
      10:44, 26 ное 2019
      Поздравления за г-жа Андреева,която с търпение и любов към децата и изкуството успява да предаде своите знания, опит и творчески дух. Поздравления за децата, техните родители и всички участници в прекрасната инициатива, която освен образователен характер създава у децата усет към красивото, увереност и съхраняване на християнските ценности и култура. А защо не и начин за предотвратяване на агресия и междуличностни конфликти?!
    Последни новини