Първомайската болница вече разполага със скенер от висок клас

От месец февруари в МБАЛ Първомай, в отделението по Образна диагностика официално започна да функционира нов високоспециализиран скенер. Новата придобивка струва около половин милион лева на бюджета на лечебното заведение. Апаратът  е нискодозов,  16-срезов компютърен томограф  Revolution, от семейството на водещата в областта на медицинската диагностика фирма Healthcare GE.

Новият скенер използва интерактивна система за реконструкция на образите, която позволява намаляването на лъчевото натоварване на пациентите до 50% без да се компрометира качеството на изследването.

Компютърният томограф е свързан с DAKS система за съхранение на образите и проследяване на ефекта от лечението. Специалистите от отделението са преминали необходимите курсове и обучения за подобряване на медицинските пактики. В екипа са както утвърдените специалисти д-р Карагьозов и д-р Спасова, така и младите специализанти д-р Апостолова и д-р Дялкова и опитни рентгенови лаборанти.

Апаратът дава възможност за провеждане на пълния спектър от висококачествени компютър-томографски изследвания на глава, шия, гръден кош, корем, малък таз, гръбначен стълб и крайници.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини