Руски водещ призова в ефир украински деца да бъдат давени и горени

Контролираната от държавата руска медия Russia Today (RT) спира да работи с водещия Антон Красовский, след като той призова в ефир украински деца да бъдат давени и горени. Това съобщи главната редакторка на телевизията Маргарита Симонян в Телеграм.

Миналата седмица по време на свое предаване Красовский каза, че децата, които критикуват Русия, е трябвало да бъдат удавени. С тези думи той реагира на разказа на свой събеседник за това как когато за първи път е посетил Украйна през 80-те години, деца от детски лагер деца му казали, че са щели да живеят по-добре, ако Москва не беше окупирала страната им.

"Трябвало е да бъдат удавени в (река) Тисина", каза тогава Красовский. "Просто удавете тези деца, удавете ги", добави той.

Той каза още, че като алтернатива е можело те да бъдат вкарани в колиби и изгорени.

Думите му предизвикаха реакцията на главната редакторка на RT Маргарита Симонян в неделя. В своя публикация в Телеграм Симонян определи изказването на Красовский като "омерзително".

"Може би Антон ще обясни от каква временна лудост е било причинено това и как си е изпуснал езика", написа Симонян.

"Трудно е да се повярва, че Красовский искрено вярва, че деца трябва да се давят", допълни тя и добави, че "засега преустановява сътрудничеството" с него.

По-рано Украйна поиска забрана на RT по целия свят и каза, че ще съди Красовский за подстрекателство към геноцид. Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба коментира в Туитър, че агресивните призиви към геноцид нямат общо със свободата на словото, а страните, които не спират телевизията на своя територия, представляват съучастници в руската пропаганда.

След като Русия нападна Украйна на 24 февруари тази година, държави от четири континента, в това число и България, временно блокираха достъпа до най-известните руски пропагандни канали като Russia Today и "Спутник".

Тогава българският регулатор обоснова решението си с нуждата да се избегне "разпространението на дезинформация по повод военната интервенция срещу Украйна, както и съдържание, което подбужда към омраза и дискриминация и което може да застраши сигурността и обществения ред в страната".

Източник: Свободна Европа

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хм
    хм
    9 -4
    10:27, 24 окт 2022
    Почвам да си мисля че руснаците ги облъчват с нещо за да са така настроени. Не зная дали помните Кашпировски.Руснаците са много напреднали с психотропните оръжия.Вече направо се чудя дали пък не ги облъчват с нещо или просто са си гаден народ?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини