Британското разузнаване: Украйна се бори все по-успешно с иранските дронове

Разузнавателната служба на британското министерство на отбраната публикува в "Туитър" своите последни наблюдения за хода на конфликта в Украйна, като акцентира на борбата с иранските , дронове, съобщава Руската служба на BBC.

Усилията на Украйна за борба с иранските безпилотни летателни апарати "Шахид-136", които Русия нарича "Геран-2" стават все по-успешни. Официални източници, включително президентът Володимир Зеленски, казват, че до 85% от тези устройства са свалени.

Тези летателни апарати са бавни, шумни и летят на ниска височина, което ги прави по-лесни за обезвреждане, когато летят сами. За да преодолее все по-ефективната украинска ПВО, Русия е принудена да използва голям брой ирански дронове.

Русия ги използва като заместители на произведените в Русия прецизни оръжия с голям обсег. Тези оръжия стават все по-оскъдни, според западните наблюдатели.

Съединените щати, Франция и Великобритания в един глас твърдят, че Техеран продава дронове на Москва в нарушение на резолюция от 2015 г., одобряваща ядреното споразумение с Иран.

Ислямската република отрича да е доставяла дроновете на Москва, а Русия отрича нейните сили да са използвали ирански дронове за атака срещу Украйна.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини