Успешен творчески сезон изпраща Студията за приложни изкуства, водена от Зорка Каразапрянова

Детската приложна студия „Слънчице“, Първомай закрива активния творчески сезон с поредна завоювана награда. Възпитаниците на Зорка Каразапрянова участваха в VII национален конкурс за детска и юношеска рисунка на тема: „Нашите традиции и обичаи“. С първа награда от конкурса е Мария Калинова, а 7-годишната Пламена Стефанова е с поощрителна награда.

„През изминалата година Детската приложна студия е завоювала златни, сребърни и много бронзови медали, разказва неостаряващата Зорка Каразапрянова. Има отличия от Москва, Шанкар (Индия), Битоля, Чехия, Дрезден и др.

Колкото и да си добър в това, което правиш, хубаво е да си премериш силите и с другите, които също могат, убедена е ръководителката и изброява:

През годината е присъдено  I място на Студията в конкурса за приложни изкуства „Бяло и червено за здраве на 6.04. В Прага – Чехия.

Получена е първа и специална награда за изработване на театрална кукла за куклен театър на Румяна Атанасова по литературно произведение на националния конкурс на книгата в гр. Сливен. Като ръководител на Студията е отличена и самата Зорка Каразапрянова.

Деца от Студията са участвали в конкурса на читалище „Христо Ботев“ в София, „Звезди обпсипватъ сводътъ небесенъ“, където Евгения Генова е носител на наградата на конкурса, Венета Герасимова, Анжела Стоянова, Мария Калинова и Ива Палакова са отличени за отлично представяне;

Участвали са в празниците на детското и младежко творчество в гр. Пловдив, а вестник „Телеграф“ отбелязва участието им с материал с много ласкави думи. „Деца превръщат яйца в картини“, пише вестника за представянето на Мария Калинова и Кристина Станчева.

За поредна – 23 година, Каразапрянова и нейните ученици участваха в празниците на изкуството „Аполония“ в Созопол. Ива палакова и Румяна Атанасова показаха големи умения в декорирането на яйца. „Да видите с каква завладяваща усмивка обясняваха, че град Първомай“ не е с. Първомайци, разказва ръководителката.

„От сърце се радвам на децата, които подготвих и чрез рисуването намериха своето бъдеще – дизайнери, учители по рисуване, архитекти, художници… с гордост разказва тя и допълва: „Обичам професията си и децата, с които работя. Те остават за цял живот мои приятели.“

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини