Художниците на Зорка Каразапрянова участваха в празниците "Духовно огледало"

Изображение 1 от 2

    Приложната студия „Слънчице“ от Първомай, с ръководител Зорка Каразапрянова влезе в полезрението на специалистите и любопитните, посетили Празниците на детското и младежко творчество, организирани от Сдружение „Духовно огледало“. Тази година Празниците се проведоха за 22 път и бяха подкрепени финансово от общинската фондация „Пловдив 2019“, а надсловът бе „Памет в символи“.

    Първомайската студия  бе една от 15-те школи, взели участие в празниците. Първомайските художници рисуваха стиропорени яйца. „Рисувахме първо народните шевици, защото те представляват нашата идентичност. След това рисувахме и приказни герои“, каза Каразапрянова.

    За работата на Зорка Каразапрянова  разказаха няколко пловдивски вестници: Тази година 15 малки художници усвояват при нея техники не само за рисуване, но и за хартиени пластики, а най-малкият  възпитаник е в предучилищна възраст.

    Художници, подготвяни от Каразапрянова участват повече от 20 години на детската „Аполония“, като всеки път изненадват с различни нестандартни решения и идеи. Миналата година те са спечелили първата и специална награда на национален конкурс с театрална кукла Баба Яга, а тази година - първо място на конкурс в Чехия, за който са изработили мартеници.

    В Празниците „Духовно огледало“ участваха деца, изявени и в областта на музиката - сред тях бе и получилият национална популярност Духов оркестър „Джуниър бенд“ – Велико Търново.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини