Зорка Каразапрянова: Ако министър Танев беше видял „Рисунката“ щеше да промени мнението си за часовете по изкуства

Зорка Каразапрянова е дългогодишен преподавател по изобразително изкуство и ръководител на Детска студия за изкуства към ОНЧ „Св.св. Кирил и Метдоий“ - гр. Първомай. Стотици са наградите за нейните възпитаници от национални и международни фестивали. Участвала е в множество събития, посветени на детското творчество.

Красив, смислен и емоционален празник на изобразителното изкуство бе проведен за децата на гр. Първомай на 11 ноември 2015 г. Осъществи се една мечтана Пеньо Запрянов и фирма „Офисите“ да се възстанови рисунката на асфалт, а днес в по-модерно звучене - „пленер“. Съществена роля за осъществяването на тази идея има и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ Председателят Иван Караславов прие много радушно задачата по организацията на празника. Библиотекарският колектив беше включен активно. Осигурени бяха работни места за над 300 деца. Не на последномясто е и благодарността на нас учителите, които работихме с учениците, към председателя на читалището, към фирма „Офисите“ и представителя на фирмата за детски материали за рисуване на фирма „Jolly“ за желанието им да осъществят в нашия град този празник, за предоставените безплатно материали за рисуване – листове, бои-пастели, цветни моливи, водни боички, четки, престилки за работа, флумастери. Още веднъж – сърдечно благодарим!

Ако имаше възможност министърът на образованието – проф. Тодор Танев, да присъства на празника ни , да види ентусиазмът, желанието, настроението, усмивките и възможностите на децата за изграждане на композиция в рисунката, никога неби разрешил да се намалят часовете по изкуства в училището. Изкуството е универсален език. То разширява духовния хоризонт и търсенията на децата. Талантът дава много, но мързелът взема.

Като ръководител на Детската студия по изкуства към Читалището и отимето на колегията от сърце благодаря на организаторите. Нека да се обичаме и вярваме във възможностите на нашите деца!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини