Празник на изкуствата събра децата в парка на Първомай

    За шеста поредна година в градския парк на Първомай се проведе Празник на изкуствата. По традиция в началото на учебната година беше дадена възможност на учениците да си изберат приятно занимание  - да рисуват, пеят, танцуват- накратко – да творят.

    Артистите  от театър „Хенд“ поставиха акцент със забележителното си представление „Хитър Петър“. Народни и модерни танци, фолклорни и съвременни песни, зумба предизвикаха зрителите да се превърнат от зрители в активни участници. Сред тях имаше както дебютанти, така и деца, които не са пропуснали нито едно издание.

    За шеста година в Празника се включва и Атанаска Тенева. На открито, в парка се създава различна атмосфера – твърди тя - и е уникално да пееш тук.

    Идеята за този празник е на Николина Андреева – художник,  който от години занимава децата с приложни изкуства. Всяка година най-много и  най- смели са децата, които искат да рисуват, моделират и да се изявят в приложните изкуства. Времето – ветровито и студено не се превърна в пречка за изложба с техните  творби. Зорка Каразапрянова, която редовно представя своята студия по изобразително изкуство сподели, че този Празник я радва, че трябва да се прави за децата и че ако възрастните им обръщат достатъчно внимание, след това можем да имаме големи очаквания за тях.  

    Всеки, присъединил се към заниманията участник получи награда, а за родителите най-голямата награда е самият Празник на изкуствата. Повече и по-чести такива събития си пожелаха те, защото това дава възможност на децата да се изявяват.

    Организаторите благодарят за предоставената възможност и помощ от страна на общинска администрация и спонсорите, осигурени от Татяна Вълчева.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини