16 °C

Курбан даде дебърският кмет

Изображение 1 от 4

  Две овци за курбан даде  кметският наместник на кв. Дебър  Ангел Ангелов. Повод за това са зачестилите през последните месеци катастрофи на кръстовището между улиците „Цариградска“ и „Княз Борис I“.

  „Не се спазват правилата  - сподели  Ангелов – цяло чудо е, че няма загинали“. Той споделя мнението, че трябва да се направи така, че знакът „Стоп“ да стане по-забележителен. Неотдавна цял автобус беше принуден да излезе от пътя и да се качи на тротоара.

  На метри от това мястото – пред читалището в квартала – отец Лазер отслужи молебен за здраве и благоденствие. Майстори на курбана бяха три жени – Тоска, Кипра и Петя. Присъстващите отнесоха в домовете си порция от вкусната чорба и частица вяра.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Пр
   правопис
   5 0
   10:57, 10 окт 2016
   "овци"..."по-забележителен"
  • 2
   Пр
   правопис 2
   9 -1
   12:47, 10 окт 2016
   Правописна грешка в заглавието - "Курбан даде дебърскиЯТ кмет". Като прочетох заглавието с очевадната правописна грешка и се отказах да чета по-нататък. Предлагам да включат изучаване на "Правопис" за журналистите, които са пропуснали 1,2 и трети клас.
  • 3
   Пе
   перко умов
   4 -7
   15:03, 10 окт 2016
   Не гледайте грашките, а вникнете в същността. Човекът се грижи за хората.
   • По
    подпомогнат
    6 -1
    17:34, 10 окт 2016
    Ама какво говориш....направо са се прекънали от помагане. Пукат се по шевовете...пращи та се не трае. Помагачи.
  • 4
   Де
   Дедовия
   11 0
   17:28, 10 окт 2016
   Той за себе си не може да се грижи...грижил се за хората....Айде нЕма нужда. И се чудя,как е толкова прост и жив едновременно.?!?
   • Де
    дервентка
    1 -3
    17:31, 11 окт 2016
    Сигурно Жак Шейков ги пише тези коментари. Хубав си ни е младият кмет и много прави за квартала...не като някои по цял ден да играе карти в запустели кафенета.
  • 5
   Ив
   Иван Маринов
   7 0
   17:32, 10 окт 2016
   Ако гледаш само същността и пропускаш детайлите, утре ще ядеш курбан без овца в него, брате Перко!
  • 6
   Ст
   Сталин
   8 0
   08:19, 11 окт 2016
   "Кадрите правят всичко. Точка".
   Избройте кадрите от снимката. Точка.
   Без овцете в курбана. Точка.
  • 7
   Ка
   Канализация Няма
   4 -1
   19:54, 11 окт 2016
   Щом Митков и дебърското кметче ще оправят безопасността на движението с овци и курбани -втасахме я. И разбира се Офсете определено са повече в случая. Следва ресорния зам.кмет от Брягово да раздаде курбан и в центъра на Първомай ,току виж и там се наредят нещата ... Абе полезно е това с офсете , най- малкото е хранително.
   • 12
    123
    4 -1
    22:16, 11 окт 2016
    Смех, смех, голем смех!Нема дела, а се варят курбани!Върнахте ни във времето на езичеството, когато са вярвали, че жертвоприношението оправя работите.Да ,ама не!
  • 8
   Пи
   ПИТАНЕ ???
   1 0
   20:14, 12 окт 2016
   Чудя се ?
   Какво ли си говорят дебърският кмет и общинският за просперитета и развитието на кв. Дебър ? И се мая !!!

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини