Студията за приложни изкуства спечели 3 специални награди за кукли

    Три специални награди заслужиха децата от Студията за приложни изкуства „Слънчице“, Първомай на XXV Национален фестивал на детската книга – Сливен 2023 . Те участваха в раздел Изработване на кукла за куклен театър по дадено литературно произведение. В конкурса участваха над 250 творби.

    Ръководителката на Студията Зорка Каразапрянова сподели“ Вярвате или не, по някой път случайна среща с дадено литературно произведение може а ни насочи към важни на съвремието, към разумен живот с доброта и съзнателност  да вървим напред. Такава е новата книга на Марин Трошанов „Чудния нов свят“, който добре създава картина на един нов свят. Със специални награди бяха отличени куклите Златен, Артимър и Скакалец.

    Отличното представяне на Първомай и децата от школата се посрещна с много поздравления и ръкопляскания. Водещата представи ръководителката Каразапрянова на присъстващите в залата. Тя подчерта, че първомайските деца редовно участват в Конкурса, а представените от тях кукли винаги се отличават с изключителна оригиналност . На церемонията освен Зорка Каразапрянова присъстваха Андреас Димчев и Мария Калинова.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини