Брутален и нагъл разстрел на полицай в центъра на Атина

Поредната нагла терористична атака срещу гръцката полиция взе жертва тази сутрин в централния атински квартал Патисия. Мъртъв е 40-годишен полицай, който охранявал къщата на свидетел по делото срещу терористичната организация Народна революционна борба.

Около 6 часа сутринта мъжът застъпил на дежурство пред къщата на София Кириякиду, на улица Димитракопулу 2, съобщи grreporter.info. Цяла нощ на смяна пред къщата били двамата му братя. Към 6,30 часа полицаят седял в патрулната кола, когато го приближили двама души на мотор и от упор изстреляли в тялото му над 20 куршуми.

Двамата убийци стреляли поне с две оръжия, полицията смята, че е използвано и трето. След като се уверили, че жертвата им няма шансове да оживее, двамата избягали с мотора. Полицаят издъхнал мигновено. Съдебният лекар Филипос Куцафтис заяви пред журналисти, че очевидно полицаят е бил изненадан и не е очаквал нападението. Оръжието му стояло на колана, не е правил опит да стреля. Два от куряумите са го улучили в главата и тъй като е стреляно от упор, смъртта е настъпила веднага.

София Кириякиду, пред чийто дом става разстрела, е бивша съпруга на Ангелетос Канас, член на терористичната организация Народна революционна борба, която е и основният свидетел срещу него на процеса срещу членовете на терористичната организация. Според гръцката полиция категорично става дума за терористична атака.

До момента нито една организация не е поела отговорността за наглия разстрел, но полицаите смятат, че той е дело на Революционна борба, терористичната организация, която преди три години хвърли граната срещу сградата на американското посолство в Атина.

На мястото на убийството са открити 24 гилзи, поне 9 от тях са 9-милиметрови, които са изстреляни от пистолет МР-5, запазената марка на терористите от Революционна борба. Същото оръжие бе използвано при нападението срещу полицейския патрул пред Министерството на културата на 5 януари 2009 година и при нападението срещу полицейския участък в Неа Йония през 2007 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини