Нови обекти в инвестиционната програма след публичното обсъждане с асеновградчани

Общинската администрация в Асеновград допълва инвестиционната програма след проведеното обществено обсъждане с граждани, съобщиха от там.

80% от програмата е резултат точно от граждански предложения. Едно от тях е искането на живеещите зад ОУ "Отец Паисий". С подписка, подкрепена от над 300 души и входирана в Общината, те искат подмяна на уличната канализация.

След направено друго предложение сега са предвидени пари и за проект за изграждане на закрит плувен басейн. От изключителна важност е на територията на града ни да има място, в което и през зимото да може да се практикува плуване, подчертават от местната управа.

Планирано е да бъде изпълнен и първи етап от улица "Матей Преображенски".

Отделени са и средства и за изграждането на спортна площадка в училищния двор на училище "Отец Паисий" в село Мулдава, тъй като учениците нямат подходящо място за спорт и свободно време.

"Идеята ни е да направим реалистична и изпълнима инвестиционна програма, обвързана с реални приходи, като целта ни не е да даваме обещания, които не можем да изпълним. Съобразяваме се с мнението и желанията на гражданите и допълваме програмата с техни предложения. Заложили сме по-малко обекти, но реално изпълними", обобщи зам.-кметът Стоян Димитров.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини