4 °C

Нулев интерес към отчета на Бюджет 2019

При слаб интерес, в присъствието на десетина общински служители, премина общественото обсъждане на Отчета на изпълнението на Бюджет 2019 на Община Първомай. До момента в общината не са постъпили нито едно запитване, становище или предложение от граждани. Председателят на Общиския съвет Христо Вълчев обясни, че с общественото обсъждане не приключва акта по приемането на този отчет. На предстоящата през следващата седмица сесия местният парламент ще го разгледа и ще го гласува. До тогава гражданите могат да участват в дебата писмено.

Отговарящата за бюджета Биляна Бонева сподели по-интересните факти от него.

Приет през февруари миналата година, в бюджета е предвидено да влязат 17 643 414 лв. В края на годината, след редица решения на ОбС, той е бил актуализиран и е нараснал до 20 602 231 лв.

Общата изравнителна субсидия при годишен план 1 942 700 лв. е изпълнена на 100 % - това са средства, от републиканския бюджет за местни разходи.

Целевата субсидия за капиталови разходи (това включва и ремонт на пътища) също е изпълнена на 100% и в местната хазна са влезли 708 000 лв.

Другите приходи са от имуществени данъци – 1 567 000 лв., или това е 83% изпълнение на заложеното.

Неданъчните приходи са 2 309 460 лв. и са изпълнени на 84%.

Общият размер на разходите е 18 722 326лв., при предвидени 20 602 231 лв.и е съобразено с по-малкия размер на събраните местни приходи.

95% от предвидените са средствата за държавни дейности, като най-голям дял има функция „Образование“ - 74,4%, следвана от функция „Социално осигуряване и грижи“ - 10,2% и „Общи държавни служби“ - 9,8%.

За местните дейности са изразходени 85% от заложените 5 497 628 лв., като най- много - 41% са за БКС и Опазване на околната среда.

За дофинансиране на делегираните от държавата местни дейности в бюджета са били заложени 692 145 лв.от които реално са ползвани 75%, най-вече за образование.

След приключване на финансовата година по бюджетната сметка на общината са налични 1 865 738 лв., в сметката за средства от ЕС – 33 953 лв.и чужди средства – 943 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини