16 °C

Нулев интерес към отчета на Бюджет 2019

При слаб интерес, в присъствието на десетина общински служители, премина общественото обсъждане на Отчета на изпълнението на Бюджет 2019 на Община Първомай. До момента в общината не са постъпили нито едно запитване, становище или предложение от граждани. Председателят на Общиския съвет Христо Вълчев обясни, че с общественото обсъждане не приключва акта по приемането на този отчет. На предстоящата през следващата седмица сесия местният парламент ще го разгледа и ще го гласува. До тогава гражданите могат да участват в дебата писмено.

Отговарящата за бюджета Биляна Бонева сподели по-интересните факти от него.

Приет през февруари миналата година, в бюджета е предвидено да влязат 17 643 414 лв. В края на годината, след редица решения на ОбС, той е бил актуализиран и е нараснал до 20 602 231 лв.

Общата изравнителна субсидия при годишен план 1 942 700 лв. е изпълнена на 100 % - това са средства, от републиканския бюджет за местни разходи.

Целевата субсидия за капиталови разходи (това включва и ремонт на пътища) също е изпълнена на 100% и в местната хазна са влезли 708 000 лв.

Другите приходи са от имуществени данъци – 1 567 000 лв., или това е 83% изпълнение на заложеното.

Неданъчните приходи са 2 309 460 лв. и са изпълнени на 84%.

Общият размер на разходите е 18 722 326лв., при предвидени 20 602 231 лв.и е съобразено с по-малкия размер на събраните местни приходи.

95% от предвидените са средствата за държавни дейности, като най-голям дял има функция „Образование“ - 74,4%, следвана от функция „Социално осигуряване и грижи“ - 10,2% и „Общи държавни служби“ - 9,8%.

За местните дейности са изразходени 85% от заложените 5 497 628 лв., като най- много - 41% са за БКС и Опазване на околната среда.

За дофинансиране на делегираните от държавата местни дейности в бюджета са били заложени 692 145 лв.от които реално са ползвани 75%, най-вече за образование.

След приключване на финансовата година по бюджетната сметка на общината са налични 1 865 738 лв., в сметката за средства от ЕС – 33 953 лв.и чужди средства – 943 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
01 окт 2020
Последни новини