10 °C

Нулев интерес към отчета на Бюджет 2019

При слаб интерес, в присъствието на десетина общински служители, премина общественото обсъждане на Отчета на изпълнението на Бюджет 2019 на Община Първомай. До момента в общината не са постъпили нито едно запитване, становище или предложение от граждани. Председателят на Общиския съвет Христо Вълчев обясни, че с общественото обсъждане не приключва акта по приемането на този отчет. На предстоящата през следващата седмица сесия местният парламент ще го разгледа и ще го гласува. До тогава гражданите могат да участват в дебата писмено.

Отговарящата за бюджета Биляна Бонева сподели по-интересните факти от него.

Приет през февруари миналата година, в бюджета е предвидено да влязат 17 643 414 лв. В края на годината, след редица решения на ОбС, той е бил актуализиран и е нараснал до 20 602 231 лв.

Общата изравнителна субсидия при годишен план 1 942 700 лв. е изпълнена на 100 % - това са средства, от републиканския бюджет за местни разходи.

Целевата субсидия за капиталови разходи (това включва и ремонт на пътища) също е изпълнена на 100% и в местната хазна са влезли 708 000 лв.

Другите приходи са от имуществени данъци – 1 567 000 лв., или това е 83% изпълнение на заложеното.

Неданъчните приходи са 2 309 460 лв. и са изпълнени на 84%.

Общият размер на разходите е 18 722 326лв., при предвидени 20 602 231 лв.и е съобразено с по-малкия размер на събраните местни приходи.

95% от предвидените са средствата за държавни дейности, като най-голям дял има функция „Образование“ - 74,4%, следвана от функция „Социално осигуряване и грижи“ - 10,2% и „Общи държавни служби“ - 9,8%.

За местните дейности са изразходени 85% от заложените 5 497 628 лв., като най- много - 41% са за БКС и Опазване на околната среда.

За дофинансиране на делегираните от държавата местни дейности в бюджета са били заложени 692 145 лв.от които реално са ползвани 75%, най-вече за образование.

След приключване на финансовата година по бюджетната сметка на общината са налични 1 865 738 лв., в сметката за средства от ЕС – 33 953 лв.и чужди средства – 943 лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 12.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
12 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
12 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
12 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
12 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
12 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
12 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
12 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
12 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
12 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
12 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
12 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
12 апр 2021
Последни новини