Нископрелитащите над Първомай самолети участват в "Тракийско лято 2020"

Изображение 1 от 2

    Един от често задаваните въпроси през последните дни към Parvomai.NET е „Какви са тези самолети, които летят по 3 или 4 в група и ниско над града“.

    Оказва се, че те са част от основните планирани учения на Българската армия за 2020 година- Съвместна летателна тренировка „Тракийско лято 2020“ с участието на личен състав от БА, ВВС на Европа и САЩ и страни членки на Нато. Вподготовката участват над 650 военни. От 11 до 21 август участниците в „Тракийско лято – 2020 г.“ ще повишат подготовката си при изпълнение на тактически полети на малка височина в смесени групи, превоз на войски и товари, тактически въздушен десант, визуално въздушно разузнаване, полети по маршрут за групова слетяност на средни и малки височини, парашутни скокове, както и при изпълнение на задачи по зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната, бойно маневриране за преодоляване на противовъздушната отбрана, включващо наземни средства и изтребители, тактически прехват по малоскоростна цел на малка височина, медицинска евакуация и др.
    Ръководител на съвместната българо-американска подготовка „Тракийскo лято – 2020 г.“ е полковник Юрий Луканов – заместник-началник на щаба на Военновъздушните сили на Република България.

    Тренировъчният процес вчера е включвал и кацания и излитания от пътния участък между селата Поройна и Леново.

    Утре – 19 август 2020 г. на летище Чешнегирово ще се проведе медиен ден с присъствие на високопоставени гости на съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято 2020“, съобщава Информационният център на Министерството на отбраната. Ще бъдат демонстрирани елементи от съвместната подготовка със самолети  С-27 J Spartan и С-130 Hercules, и вертолет AS 532 Cougar. Ще има и статичен показ на авиационна техника.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини