10 °C

Предстои обсъждане на намерението Общината да изтегли кредит от 2 млн. лв.

Кметът на община Първомай Николай Митков е заявил намерение Общината да тегли дългосрочен заем от финансова или кредитна институция в размер на 2 000 000 лв.

Предложението му е публикувано на сайта на общината в раздела обяви на страницата на Общински съвет. Предстои обществено обсъждане на заявеното намерение, на 23 октомври, от 11 часа в пленарна зала.

Желаещите могат да получат материалите за обсъждането, преди датата, на която то ще се състои, в стая № 320, при Биляна Бонева – Директор на дирекция „Финанси, административно и правно обслужване” и стая №321 или при Гергана Павлова – главен счетоводител на Община Първомай, всеки работен ден от 13:30 часа до 16:00 часа. Писмени предложения и становища ще се приемат в деловодството на Община Първомай и на електронен адрес: obaparv@parvomai.escom.bg.

Целта на дълга е да бъдат покрити просрочени задължения, сред които  250 000 лв. за депониране на отпадъци към Община Асеновград. 300 000 лв.към набирателната сметка на Общината, 605 000 лв. към доставчици, 25 000 лв. задължения за осигурителни вноски към НАП, 300 000 лв.за дофинансиране на задълженията на поделения „Образование и култура“, 120 000 лв . неразплатени през последните години към училищата,   400 000 лв. за възстановяване на целеви средства.

Предвижда се срокът на погасяване да е 15 години, с 3 години гратисен период. Условията са пожелателни и ще бъдат договорени с предпочетената финансова институция.

След провеждането на общественото обсъждане, в Общината и Общински съвет ще бъдат разгледани всички постъпили възражения, мнения и предложения, а последната стъпка ще бъде гласуването на това намерение от общинските съветници.

Междувременно кметът Николай Митков е подадал заявления и води кореспонденция с Министерство на финансите за безлихвен заем за Общината и увеличаване на размера на средствата за капиталови разходи.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
28 фев 2021
Последни новини