-1 °C

Предстои обсъждане на намерението Общината да изтегли кредит от 2 млн. лв.

Кметът на община Първомай Николай Митков е заявил намерение Общината да тегли дългосрочен заем от финансова или кредитна институция в размер на 2 000 000 лв.

Предложението му е публикувано на сайта на общината в раздела обяви на страницата на Общински съвет. Предстои обществено обсъждане на заявеното намерение, на 23 октомври, от 11 часа в пленарна зала.

Желаещите могат да получат материалите за обсъждането, преди датата, на която то ще се състои, в стая № 320, при Биляна Бонева – Директор на дирекция „Финанси, административно и правно обслужване” и стая №321 или при Гергана Павлова – главен счетоводител на Община Първомай, всеки работен ден от 13:30 часа до 16:00 часа. Писмени предложения и становища ще се приемат в деловодството на Община Първомай и на електронен адрес: obaparv@parvomai.escom.bg.

Целта на дълга е да бъдат покрити просрочени задължения, сред които  250 000 лв. за депониране на отпадъци към Община Асеновград. 300 000 лв.към набирателната сметка на Общината, 605 000 лв. към доставчици, 25 000 лв. задължения за осигурителни вноски към НАП, 300 000 лв.за дофинансиране на задълженията на поделения „Образование и култура“, 120 000 лв . неразплатени през последните години към училищата,   400 000 лв. за възстановяване на целеви средства.

Предвижда се срокът на погасяване да е 15 години, с 3 години гратисен период. Условията са пожелателни и ще бъдат договорени с предпочетената финансова институция.

След провеждането на общественото обсъждане, в Общината и Общински съвет ще бъдат разгледани всички постъпили възражения, мнения и предложения, а последната стъпка ще бъде гласуването на това намерение от общинските съветници.

Междувременно кметът Николай Митков е подадал заявления и води кореспонденция с Министерство на финансите за безлихвен заем за Общината и увеличаване на размера на средствата за капиталови разходи.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020

Случаен виц

Последни новини