22 °C

Над 40 чувала дрехи дебърци даряват чрез "Приятели, помагайте"

  Над 20 дебърци дариха дрехи и обувки за нуждаещи се по призива на Клуба на жените „Веселие“ и местното читалище „Пробуда“.  40 чувала сортирани по вид дрехи бяха предадени на сдружението на Лео Кадели "Приятели, помагайте". Той лично дойде на място, за да получи дарението и да го предаде на нуждаещи се деца и възрастни от ЦНСТ и Дома за възрастни хора в Езерово.

  Лео попита има ли хора, който се нуждаят от помощ и подкрепа в Дебър. В разговора му с председателя на Женския клуб Гинка Славова и секретаря на читалището Нели Атанасова, бяха определени две  семейства, които ще получат дарения под различни форми.

  Интернет платформата „Приятели, помагайте“ е създадена на 24 април 2016 година от Лео Кадели, разказа самият той за читателите на Parvomai.NET. В момента тя има 36 000 членове, от които около 75% са активни и всеки помага кой с каквото може- дрехи, лични средства, вещи или друго. От тях той разчита на постоянната помощ на около 1500-2000 човека. Над 120 човека в цялата страна се занимават с координацията, сигналите и други организационни въпроси. В момента имат ангажимент с украсяването на домове и помещения за Коледа и Нова година, носят подаръци и вършат работата на Дядо Коледа – четат „изпратени“ до него писма и изпълняват желания и даряват усмивки.

  Представител за района на Първомай е Снежка. Лео я представя като човек коректен.  С нея можем да се свържем чрез Интернет платформата. Там се подават сигнали – трябва да бъдат ясни – имената на хората, снимки на това, което може да се поправи или ясно описание какво е нужно. След това се взима решение как може да се помогне и ако се наложи да се направи кампания.

  Според Кадели българинът през тези три години, в които той се занимава с благотворителност показва, че е съпричастен към другите. Прави му впечатление, че в страната по-активни са хората на средна възраст и над нея, по-често хора от средната класа. От чужбина дарения правят най-вече млади хора. В дейността на
  „Приятели, помагайте“ се включват заместник-министри, депутати, кметове и други известни лица. Те са доволни, че има такава система, която им дава възможност бързо да придвижат дарението до нуждаещите се.

  В Дебърската акция са се включили изключително млади хора. „Това, което правим е работа на средно заможния човек и човека, който знае какво е да се лишава. Аз съм такъв човек, но вече знам, че доброто се връща не стократно, а хилядократно, допълни Лео Кадели.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини