11 °C

Над 40 чувала дрехи дебърци даряват чрез "Приятели, помагайте"

  Над 20 дебърци дариха дрехи и обувки за нуждаещи се по призива на Клуба на жените „Веселие“ и местното читалище „Пробуда“.  40 чувала сортирани по вид дрехи бяха предадени на сдружението на Лео Кадели "Приятели, помагайте". Той лично дойде на място, за да получи дарението и да го предаде на нуждаещи се деца и възрастни от ЦНСТ и Дома за възрастни хора в Езерово.

  Лео попита има ли хора, който се нуждаят от помощ и подкрепа в Дебър. В разговора му с председателя на Женския клуб Гинка Славова и секретаря на читалището Нели Атанасова, бяха определени две  семейства, които ще получат дарения под различни форми.

  Интернет платформата „Приятели, помагайте“ е създадена на 24 април 2016 година от Лео Кадели, разказа самият той за читателите на Parvomai.NET. В момента тя има 36 000 членове, от които около 75% са активни и всеки помага кой с каквото може- дрехи, лични средства, вещи или друго. От тях той разчита на постоянната помощ на около 1500-2000 човека. Над 120 човека в цялата страна се занимават с координацията, сигналите и други организационни въпроси. В момента имат ангажимент с украсяването на домове и помещения за Коледа и Нова година, носят подаръци и вършат работата на Дядо Коледа – четат „изпратени“ до него писма и изпълняват желания и даряват усмивки.

  Представител за района на Първомай е Снежка. Лео я представя като човек коректен.  С нея можем да се свържем чрез Интернет платформата. Там се подават сигнали – трябва да бъдат ясни – имената на хората, снимки на това, което може да се поправи или ясно описание какво е нужно. След това се взима решение как може да се помогне и ако се наложи да се направи кампания.

  Според Кадели българинът през тези три години, в които той се занимава с благотворителност показва, че е съпричастен към другите. Прави му впечатление, че в страната по-активни са хората на средна възраст и над нея, по-често хора от средната класа. От чужбина дарения правят най-вече млади хора. В дейността на
  „Приятели, помагайте“ се включват заместник-министри, депутати, кметове и други известни лица. Те са доволни, че има такава система, която им дава възможност бързо да придвижат дарението до нуждаещите се.

  В Дебърската акция са се включили изключително млади хора. „Това, което правим е работа на средно заможния човек и човека, който знае какво е да се лишава. Аз съм такъв човек, но вече знам, че доброто се връща не стократно, а хилядократно, допълни Лео Кадели.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини