16 °C

Търсят работна ръка за Испания

 Бюрото по труда в Първомай предлага работа за бране на ягоди в провинция Уелва Испания. Могат да кандидатстват жени от 25 до 40 години с опит в селското стопанство. Срокът за подаване на документи е до 31 януари 2019г., изисква се основно образование. Познания по испански език биха дали предимство при класирането. Наетите работници ще бъдат със сезонен трудов договор. Жилището се осигурява безплатно от работодателя. Пътуването и храната по време на престоя там са за сметка на работника.

Дора Дончева

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (27)

 • 1
  1 Българин.
  8 -4
  10:13, 9 дек 2018
  Да си ги берат ягодите дебелогъзите мързеливи испанки дето си мислят само за ядене и за наркотици, ние да не сме им роби да им работим най тежката работа.
  • Га
   Ганювица
   1 0
   14:09, 12 дек 2018
   Къде си роб бе шаран? Там където ти плащат в пъти повече от Първомай . Къде? Толкова си тъп ,че няма накъде повече.Защо не кажеш кой ни принуждава да ходим и ние и децата ни по чужбина да работим ами се правиш на такъв какъвто не си ? Те и без нас ще се оправят,ами добре ,че ни прибират и ни дават работа.
 • 2
  Ха
  ха
  5 -1
  18:28, 9 дек 2018
  Препратете им украинките от оранджериите и те кандисаха да берат първомайски краставици.
 • 3
  Ме
  Мера
  8 0
  21:43, 9 дек 2018
  По-добре за ягоди в Испания, отколкото за зелен хайвер при първомайските работодатели
 • 4
  Ив
  Иван
  5 -1
  08:18, 10 дек 2018
  То от бране на ягоди ще вземеш повече от колкото като държавен служител или повечето работи в България
 • 5
  Пи
  ПИТАГОР
  1 0
  08:43, 10 дек 2018
  Хората на запад платат ва ве ко искате да зимате хиляди миони иевру ли ва няма да стане убаче хората си платат за тва имат и такъу производство а не нямаме нищу само житу и царца съ гледат щото лесну съ лъже и ни трябва многу рабута. Ей за тва не само мрънкаме щото сме чукуте кък можи гръцките думати да са по евтини ут българските при пулужение че един селскостопански работник там зима минимум 900 иевру а тук дават надник 20 -25 ся накоу жъ кажи че били контрабанда ама може ли сичкуту думати да са контрабанда те в пърумай те в плоудиу те в бургас и софия ни може.
 • 6
  Лу
  Лудото Коле
  6 0
  09:58, 10 дек 2018
  Затриха селското стопанство, иВахте мамата на зеленчукопроизводството, всичко отиде на кино. Вместо в Първомай да се произвеждат качествени плодове и зеленчуци - сега хората ще ходят да берат испанските каучукови ГеМеОта! Супер е! Няма бранш в селското стопанство, който да не е УСРАН тотално. За мене отиде ли си бългаското село - отива си и България.
  • Са
   Сашо Диков
   3 0
   11:31, 10 дек 2018
   Няма по-точен коментар от този. Всичко започва от корена- селото,
 • 7
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  11:47, 10 дек 2018
  Коле не сами си ивахме мамата единвид инцеста напрайхме за зеленчуците никуй ни ни е виновен. Ни тъ знам колко си гулям ама батя ти питагор помни края на кумунизма и началуту на димокрацията тугава имаше много зеленчук многу нещо убаче сичкуту искаше да е тарикат грабеха на хората нивято без да им платат наем ни даваха пари на работниците искаха да имат бърже бърже кула и апартамент в плоудиу набърбалякаха се и сичку свърши скору и баци жъ свърши и тугава само игнать и другите къту негу жъ останат царца и житу да сеят и къту са влоши още малку полужението и не като офцято жъ земем житу да дъвчим и жъ ни скърцат зъбято
  • Лу
   Лудото Коле
   1 -3
   14:03, 10 дек 2018
   Питагоре, не ние а продажните ни политици го затриха. На българина му дай да раб'ти. Работата е там, че на ония отгоре им е изгодно да има внос, алъш вериш, да има посредници по веригата, които да прибират горницата, без да са бачкали, без да са вложили труд в отглеждането на каквота и да е - приемаш в склада стока, зимаш и пари отгоре и я махаш, без да ти пука ква е и що е.Българското земеделие умря през 2007(RIP) с влизането ни в ЕС.
   ---
   Затова сига ядем какво ли не от други държави. Ма ни е добре бе, хората са научиха зимно време думате и краставици да пердашат, пък са уплакват че били гумени, еми зимну време кви да са..
 • 8
  Ве
  ВЕТЕРАН.
  5 0
  13:15, 10 дек 2018
  Главните виновници за загиването на земеделието ни са Бсп дето с Дпс или както я знаем тройната куалиция сложиха министър на земеделието турчин на тия златни почви Мехмед Дикме там тези със жигулките от балкана станаха хора от нашите земи плодородни субсидий всичко вървеше за тях направиха хотели барбароси комбайни техники а ние дето сме израстнали на къра нищо пак ги докарайте на влас защото прос народ слаба държава тези дето тогава управляваха сринаха всичко и Българина се отказа от кърищата.Това е истината сега в Испания на камъните ягоди ще берем а тука златни почви дпс то ги оре пак под турско робство сме си азък плаче ми се Левски и Ботев как ли се въртят в гробовете си.
 • 9
  Пи
  ПИТАГОР
  1 -1
  06:36, 11 дек 2018
  Ава ветеран никъв ветеран ни си ти ва. Ко са ти виновни фесовете ва ами преди тува имаше 12 гудини други правителства ва що ни стана ти земеделец щото искахте да сте бизнесмени и скъсахте сами връзката със майката земя ва. Яз помня унува време кугато фесовете дойдаха с жигулките ут балкана ама ти скриваш истината че те бачкаха така бачкаха че ти и на сън ни мойш да работиш толкува тугава такива къту тебе сънуваха кък жъ станат за един ден бугаташи. Фесовете спяха тугава в салмите и бяха укаляни до ушите а ве пиехте кафе на центъра. За тува казах чи не сами си евахме майката. Колкуту гудини имаше кумунисти и седесари до 2002 гудина даже по млаку имаше след тва царчета фесове и комунисти щото бат бойку ги пребори през 2009 и кугату ви каза да сейте къртофи ве рукнахте ни може така не 19 гудини сме пили кафе ся жъ ставаме земеделци ей за тва пак казвам сами си евахме мамата.
  • Ко
   ко-не
   2 -1
   08:53, 12 дек 2018
   До 1998 по кърищата имаше много засяти насаждения, но заради вноса на по-евтина продукция от чужбина се срина пазара на зеленчуци. Хората отиваха на борсата и не знаеха днес дали ще си продадат и на каква цена зеленчуците. Поради това, че държавата няма ясна визия за зеленчукопроизводството, за разлика от тютюнопроизводството /където хората с жигулките работят, но знаят че ще получат пари за тютюна/. Не е вярно, че нашенци ги мързи и ходят по кафетата. Хората си нарязаха оранжериите, дадоха си земите под рента , защото няма сигурност и доходност в земеделието. Говореха за развитие на малкия бизнес и дребният селскостопански производител - никога държавата е нямала намерение да улесни хората, само едрите производители, повече от които не са случайни. Едно време бе достатъчно бележка от кмета на селото, че бабата произвежда в двора си зеленчуци, сега на борсата - данъчни, проверки за земеделски производители и кво ли не, ако бабичка продава на тротоара, ще я скъсат от глоби, а ядем по веригите "отрова" - колбаси, мляко и кво ли не. 30 години приватизация и разграбване на това, което родителите ни са построили и където са работили. Сега гледаме олигарсти по телевизията как имали по 1 милиард в сметки. А Първомайска община бе известна със зеленчукопроизводството. Ако някой иска дапроизвежда 1,2,10декара зеленчуци, някой да не би да му предложи условия за това, кактхо например е в Гърция - да отидеш вобщината и да ти предложат план за субсидиране. Това е държавна политика. ГЛАДЕН, И ПРОСТ НАРОД ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА - С ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА. Ето това е днешно време - заплащане колкото да оцелееш, ниско ниво на образованието, здравеопазването и въобще на всичко. Ситият на гладен не вярва и казва "Който иска всичко може да постигне", като забравя как той е направил парите си.
 • 10
  Ве
  ВЕТЕРАН.
  2 0
  07:16, 11 дек 2018
  Въри лягай кумоняга до кът няма мухи да се наспиш и пак напиши нещо по смислено те турчетата па са си укаляни и бедни ам на доган под мишницата излезнаха а тя работливи за теб земеделци от работа се става гърбат не богат особено от кърища на мен тия не ги разправяй дето кал и изпражнения изядохме те са по новите учебници и турското робство крият ама са ни колили и още ще ни колят.заради такива като теб.
 • 11
  Ор
  ОРЕШАРСКИ.
  1 0
  07:44, 11 дек 2018
  И друго да ти кажа хубо че дойде то прос пожарникар за да може Българина да види кое тва субсидий щото всичко през тия куфарски години е вървяло за хората със жигулките и бързо минаха на хамали живи и здрави да са в златна кал са уцелили да бъркат.Аз не помня кой ми предложи за шеф на данс да сложа Пеевски ама лидера на пес тогава даде земеделието на Дпс.
 • 12
  Ор
  Орешарски.
  0 0
  07:47, 11 дек 2018
  Хамари.
 • 13
  Пи
  ПИТАГОР
  2 0
  12:02, 11 дек 2018
  Да с работа се става гърбав а с пиене на кафе ко са става я кажи ти като си ветеран. Колкото и да плюете не сами сме си виновни не ни е виновен никой дори и дуган не е виновен а не щото сме алчни за власт и кинти затова го има и дуган. Затва първу гледайте вас и полсе другяту. Щото аку на комунягите не им се управяваше толку много и ни им се крадеше дуган щеше да си остане църуль къвто е. Ама тва гу забрайхте многу бързу и ся другите са виновни кой ви накара да гласувате за оня дядка с куроната дето ви опрая 8 години с мекия си та в последните 4 години викна рязаните да му помагат щоту не можеше повече пак ли са ви виновни фесовете ни са ве сте си виновни ама ни си гу признавате щото както е казал народа който е във висша степен мъдър бой и клецане връщане нямат.
  • Aтанасов А.
   1 -2
   11:28, 12 дек 2018
   Пишете за земеделие без да сте отгледали и един домат.Особено вездесъщият "ПИТАГОР".Защо ли мисля така? Много лесен отговор.Защото ако се беше занимавал със земеделие щеше да знае ,че точно при управлението на "оня дядка с куроната" се създаде най добрата политическа и икономическа среда за българският земеделец(фермер).Който истински земеделски производител ( с морал и искрен) да попитате ще Ви каже ,че беше точно така.Само два примера които лесно могат да се проверят , въведени единствено и до днес, от правителството на "дядката с короната".Специално в земеделието!!!!!! И те бяха : 1.Мита за внос на плодове и зеленчуци в България от 01.05. до 01.11. всяка година до като той бе начело на държавата. Второ- доведе в тази връзка в България на "помощ" и реорганизация на нашите митнически служби , английската "Краун Ейнджънс".Която от своя страна създаде мобилни групи за внезапни проверки и контрол на територията на цялата страна.Успяха да сведат до минимум контрабандата в държавата.Благодарение на което специално ние, всички които се занимавахме със земеделие усетихме практически това.Нашата продукция, българската ,имаше пазар и то на много добри цени за нас производителите.И естествено беше сторено всичко възможно да се върне държавата в плана за дестабилизация и унищожение, за да няма силна и богата България на Балканите и Европа. Заверата беше свършена, и беше изпята лебедовата песен на земеделието в частност, и на държавата като цяло.Що се отнася до осемстотинте дни станали така нарицателни сред невежото ни общество, направете си труда и ще прочетете в който и да е от учебник по икономика с който се обучават студенти и ученици ,че това е минималният теоретичен срок в който една правилно работеща икономика ще започне да показва ръст на растеж.Само ,че това не се предвиждаше за България и всички станахме свидетели какво се случи в последствие.Та и до днес.Това са част от причините ,и горчивата истина за това ни състояние като народ и държава. И ние като част също носим вина.Къде пасивна ,къде активна ,къде от незнание ,правим услуги точно на тези сили които принудиха над два милиона народ да мигрира от държавата и да се храним с храни със съмнително качество внесени отвън. Основната причина за всичките ни беди с една дума е геополитическа и никаква друга.
  • Ив
   Иван
   2 0
   16:53, 12 дек 2018
   прав си до някъде но основната причина да сме на това дереже е комунизма и тези които сега ни управляват, които са отрочетата на тогавашните комунист
 • 14
  Ве
  Ветеран
  0 0
  12:30, 11 дек 2018
  Който нов излезне и обещае нещо ще е на влас щото хората искат няква промяна ти като гледам бая филосов си кой искаш да управлява за това тогава царя го избраха.
 • 15
  Га
  Ганювица
  1 0
  14:07, 12 дек 2018
  Къде си роб бе шаран? Там където ти плащат в пъти повече от Първомай . Къде? Толкова си тъп ,че няма накъде повече.Защо не кажеш кой ни принуждава да ходим и ние и децата ни по чужбина да работим ами се правиш на такъв какъвто не си ? Те и без нас ще се оправят,ами добре ,че ни прибират и ни дават работа.
 • 16
  Пи
  ПИТАГОР
  1 -2
  19:26, 12 дек 2018
  Яваа атанасува ти си луда за връзване ти аку идеш с тува написануту и телк ще ти издадат даже и ще си гледаш старините с пенсийка. Кък мужа да напишеш толкува реда глупости. Ти на то свят ли си живяла или на някъв друг ни знам ква геополитика вки пет лева не сами си затрихме всичко а агентите на куроната ни изтупаха джебите заедно с оня дядка и нищу ни напрайха ти явну си забравила чи точну тугава мафията и контрабандата бяха най силни. Тугава имаше самоковци доктуря яхти министри амигоси и темподобни. Ти си живуту пишещу дуказателство на моята тиория за българина и негувата къса памет. След време сигурно така жъ приказвате и за ангу и управлението му на младите пърумайци жъ викате ами той ангу не привлече никакъв инвиститур щоту геополитиката от чорлу му пречеше и империалистите ни даваха да има заводи в пърумай а истината е доста по проста по проста и от тебе атанасува дори и пърумай си разсипахме сами без чужда помощ.
  • Aтанасов А.
   0 0
   14:48, 13 дек 2018
   Както винаги ,празни приказки и глупости. "Тугава имаше самоковци доктуря яхти министри амигоси и темподобни " Винаги ги е имало.И до днес. Само ,че не виждам връзката на "подхвърлените" твои думи, с фактите които посочих при управлението на Н.В. Не само в земеделието а изобщо икономически и фискално държавата беше в най добро състояние в най новата ни история след 1989 г. Историята е търпелива дама. Не си и струва да се опитваш да и направиш впечатление - все едно тя ще забрави голяма част от това, което сме си говорили.
 • 17
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  19:04, 13 дек 2018
  естествено че ще забрави както забравихме за комунизма за жалкото сдс за дядката с куроната сичку забравихме защото тази стара и изкуфяла дама наречена българска история се подхранва и живее благодарение на изопачените приказки на хора като тебе. За тва и не българето сме на тоя хал защото истинските хора не пишат историята а такива като тебе затова казах по горе че след време когато не последните свидетели на тя времена умрем младите ще бъдат заблудени от хора като тебе и за тва българия ни я чака нищу хубаво заккото кугато хора като мене се изрукат срещу тях викат 1000 като тебе. За тва такива къту тебе разрушават и жъ разрушат българия щото не мислите дори и за вашите деца. Закото ве изгонихте българяту по света и ся фиганету са плудят ама жъ дойде време и вашите дица жъ тръгнат по пътя на емиграцията немили недраги и ве жъ съ обръщате в гробето щото сига многу надменну съ изказвате амъ чисовника тиктака къкту изтиктака за сички напуснали така и жъ изтиктака и за вас и вашите деца щоту жъ дойде време само фигани фесове жъ има а ут тях ниможе да съ кръде да знайш
 • 18
  Aтанасов А.
  0 0
  12:34, 15 дек 2018
  Питагоре ,нищо лично към Вас,обаче ако искате всичко това което пишете да стига до по голям кръг от хора които четат Първомай нет и да Ви разбират ,би било добре то да се опира на факти. Добре би било да приемаш чуждото мнение.Всеки човек има право да казва каквото си иска,но ако ти не си съгласен ,докажи му.Не го нападай.Убеди го.По какво се различаваш от тези срещу които пишеш ? По какво щом отношението ти към Н.В.Цар Симеон II е такова ! Щом и ти припяваш на глупостите им,с какво си по различен? Чети за царя,има толкова много книги за него,за това какво представлява царската институция.Опитай се да видиш и разбереш обстановката в държавата от десетилетия и до момента в който той застана начело на правителството.Прочети статистически данни за икономиката при това управление и ги сравни с други години.Източници колкото искаш,дори и не български.Аз не съм му адвокат,но думите трябва да тежат на място.Моите деца отдавна заминаха да си вадят хляба в чужбина ,защото тук както за тях така и за много от вашите деца нямаше възможност за реализация.Така ,че не на мен обяснявай какво значи да се будиш сам посред нощите,да гледаш тавана с празен поглед търсейки там лицата им. Изпращал ли си ,и знаеш ли какво е чувството в този момент?Знаеш ли ,че с това никога не свиква.Всеки път се обръщам и тръгвам да не видят сълзите в очите ми.Така ,че бъди по внимателен в оценките си,просто добронамерен съвет.А ,че ние сме си виновни като народ за повечето ни беди е така. Прав си.Не съм от тия 1000 дето ще викнат срещу тебе на всяка цена.Не съм,повярвай ми. Но винаги съм бил за обективност и почтеност.Никога не съм бил надменен,никога.Разбирам и емоциите Ви.Уверявам Ви ,че Ви разбирам.Не винаги нещата изглеждат такива каквито са.Запомни го от мен. Бог няма да изостави своите чеда,и защото това което има да се случва ,ще се случи.Защото е казано:".....да се свети твоето царство,да бъде твоята воля както на небето ,тъй и на земята." Някакво отчаяние долових в последните ти изречения. Огледай се,не сме на остров насред океана,всичко ще си дойде на място както трябва.Само ,че когато му дойде времето.Трябва да сме търпеливи и да живеем така ,че да не се срамуваме от стореното.Това включва всичко срещу което ти се бориш и за което се бориш.И най важното,възмездието го раздава друг,не ние.Всеки който мисли различно греши.Поздрави!
 • 19
  Пи
  ПИТАГОР
  0 0
  15:14, 17 дек 2018
  Ъма атанасува ма яз съм тулерантен чувек убаче кугато се води конструктивен разгувур но ни мога да търпя кугату историята се изупачава кугато някой къту тебе излява и маскира събития които съм виждал с учите си чувал с ушите си и т.н. Нъли разбираш сама че няма нужда да лъжем за историята си щото колкото и да лъжем виждаме в како състояние се намираме а се намираме в такова състояние щото си измисляме история която да ни убеди че не ние сме виновни за сегашното си жалко съществувание. Няма какво да чита разни статистики яз гледам какво става ти нимой вярвай на тия статистики вярвай на убективната риалност угледай съ услушай съ о жа разбереш чи тия статистики са стъкмистики. Ай за тва ти изглежда чи не съм тулерантен щоту и ти си измисли история на нашите форумни взаимоотношения за да успокоиш душата си за измислените неща които написа които не са вярни исторически.
  • Aтанасов А.
   0 0
   18:22, 19 дек 2018
   Вече си ми ясен като безоблачен ден.Не бях сигурен ама сега съм вече убеден.Благодаря.Жив и здрав.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
23 сеп 2020
Последни новини