Над 40 чувала дрехи дебърци даряват чрез "Приятели, помагайте"

    Над 20 дебърци дариха дрехи и обувки за нуждаещи се по призива на Клуба на жените „Веселие“ и местното читалище „Пробуда“.  40 чувала сортирани по вид дрехи бяха предадени на сдружението на Лео Кадели "Приятели, помагайте". Той лично дойде на място, за да получи дарението и да го предаде на нуждаещи се деца и възрастни от ЦНСТ и Дома за възрастни хора в Езерово.

    Лео попита има ли хора, който се нуждаят от помощ и подкрепа в Дебър. В разговора му с председателя на Женския клуб Гинка Славова и секретаря на читалището Нели Атанасова, бяха определени две  семейства, които ще получат дарения под различни форми.

    Интернет платформата „Приятели, помагайте“ е създадена на 24 април 2016 година от Лео Кадели, разказа самият той за читателите на Parvomai.NET. В момента тя има 36 000 членове, от които около 75% са активни и всеки помага кой с каквото може- дрехи, лични средства, вещи или друго. От тях той разчита на постоянната помощ на около 1500-2000 човека. Над 120 човека в цялата страна се занимават с координацията, сигналите и други организационни въпроси. В момента имат ангажимент с украсяването на домове и помещения за Коледа и Нова година, носят подаръци и вършат работата на Дядо Коледа – четат „изпратени“ до него писма и изпълняват желания и даряват усмивки.

    Представител за района на Първомай е Снежка. Лео я представя като човек коректен.  С нея можем да се свържем чрез Интернет платформата. Там се подават сигнали – трябва да бъдат ясни – имената на хората, снимки на това, което може да се поправи или ясно описание какво е нужно. След това се взима решение как може да се помогне и ако се наложи да се направи кампания.

    Според Кадели българинът през тези три години, в които той се занимава с благотворителност показва, че е съпричастен към другите. Прави му впечатление, че в страната по-активни са хората на средна възраст и над нея, по-често хора от средната класа. От чужбина дарения правят най-вече млади хора. В дейността на
    „Приятели, помагайте“ се включват заместник-министри, депутати, кметове и други известни лица. Те са доволни, че има такава система, която им дава възможност бързо да придвижат дарението до нуждаещите се.

    В Дебърската акция са се включили изключително млади хора. „Това, което правим е работа на средно заможния човек и човека, който знае какво е да се лишава. Аз съм такъв човек, но вече знам, че доброто се връща не стократно, а хилядократно, допълни Лео Кадели.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини