10 °C

Над 40 чувала дрехи дебърци даряват чрез "Приятели, помагайте"

  Над 20 дебърци дариха дрехи и обувки за нуждаещи се по призива на Клуба на жените „Веселие“ и местното читалище „Пробуда“.  40 чувала сортирани по вид дрехи бяха предадени на сдружението на Лео Кадели "Приятели, помагайте". Той лично дойде на място, за да получи дарението и да го предаде на нуждаещи се деца и възрастни от ЦНСТ и Дома за възрастни хора в Езерово.

  Лео попита има ли хора, който се нуждаят от помощ и подкрепа в Дебър. В разговора му с председателя на Женския клуб Гинка Славова и секретаря на читалището Нели Атанасова, бяха определени две  семейства, които ще получат дарения под различни форми.

  Интернет платформата „Приятели, помагайте“ е създадена на 24 април 2016 година от Лео Кадели, разказа самият той за читателите на Parvomai.NET. В момента тя има 36 000 членове, от които около 75% са активни и всеки помага кой с каквото може- дрехи, лични средства, вещи или друго. От тях той разчита на постоянната помощ на около 1500-2000 човека. Над 120 човека в цялата страна се занимават с координацията, сигналите и други организационни въпроси. В момента имат ангажимент с украсяването на домове и помещения за Коледа и Нова година, носят подаръци и вършат работата на Дядо Коледа – четат „изпратени“ до него писма и изпълняват желания и даряват усмивки.

  Представител за района на Първомай е Снежка. Лео я представя като човек коректен.  С нея можем да се свържем чрез Интернет платформата. Там се подават сигнали – трябва да бъдат ясни – имената на хората, снимки на това, което може да се поправи или ясно описание какво е нужно. След това се взима решение как може да се помогне и ако се наложи да се направи кампания.

  Според Кадели българинът през тези три години, в които той се занимава с благотворителност показва, че е съпричастен към другите. Прави му впечатление, че в страната по-активни са хората на средна възраст и над нея, по-често хора от средната класа. От чужбина дарения правят най-вече млади хора. В дейността на
  „Приятели, помагайте“ се включват заместник-министри, депутати, кметове и други известни лица. Те са доволни, че има такава система, която им дава възможност бързо да придвижат дарението до нуждаещите се.

  В Дебърската акция са се включили изключително млади хора. „Това, което правим е работа на средно заможния човек и човека, който знае какво е да се лишава. Аз съм такъв човек, но вече знам, че доброто се връща не стократно, а хилядократно, допълни Лео Кадели.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 04.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  04 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  04 апр 2020
  Последни новини