Златаровци събраха над 7300 лв. за Валя

    Над 7300 лева събра благотворителният концерт и инициативите на учениците от СУ „Златаров“ в полза на Валентина Тонева.

    Златаровци не просто изнесоха спектакъл, те изнесоха урок по хуманност и показаха нагледно как една кауза може да вдъхнови и да обедини всички в името на доброто. Над 300 ученици излязоха на сцена за да пеят, танцуват, да демонстрират карате умения или да играят театър.

    Благотворителният базар преливаше от вкусотии, поставените кутии изглеждаха малки пред желанието на родителите да помогнат на едно непознато момиче.

    И тази година абитуриентите на „Златаров“ ще облекат тениски вместо скъпи тоалети на раздялата с училище, но средствата им вместо към национална кауза, бяха предадени за Валя.

    Правим го защото искаме Валя да живее без болка, споделиха много от участниците.

    Концертът беше организиран от Училищното настоятелство. Председателят Емилия Ангелова благодари на учениците и учителите за активността и подкрепата.

    Събраната сума е част от  необходимите поне 40 000 лв., необходими за изработването на импланти, които да поддържат изправен гръбначния стълб на Валентина.

    Редица благотворителни изяви предстоят през следващите няколко седмици в Първомай – голям концерт с участието на Росица Пейчева, Здравко Мандаджев, Ваня Вълкова, Благотворителна изложба на местни художници, Черно парти в клуб ФХ, театрален спектакъл. Скоро ще бъдат отворени и поставените в много магазини и училища благотворителни кутии.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини