5 °C

НКЖИ с апел за опазване на подлезите

НКЖИ се обърнаха към кмета на общината с апел за обединяване на усилията на населението в региона за опазване на подлезите от посегателства.

Писмото е изпратено в отговор на искането на Община Първомай да бъде обезопасен подлеза, намиращ се до автогарата. Тогава както Parvomai.NET писа, имаше опасност от силния вятър поликарбонатните плоскости на входовете да се отчупят и да полетят върху нечия глава.

В писмото си до кмета на общината, изпълнителният директор Красимир Папукчийски уверява, че е разпореден обстоен оглед на съоръжението. Той отчита, че на 10 ноември е отстранен проблем с оголените кабели.

От името на компанията, директорът обещава освен откъртените плоскости, да бъдат затворени шахтите „след закупуване на съответните материали“.

А в края на писмото се казва: „Използваме случая да се обърнем към Вас с апел за обединяване на усилията ни с населението в региона, което с активната си гражданска позиция да способства и съдейства за опазване на съоръженията от посегателства.“

От името на гражданите и гостите на Първомай, използваме случая да помолим общината и кмета да напомнят на Национална компания "Железопътна инфраструктура", че очакваме от тях много повече от обезопасяване на този подлез - очакваме да изпълнят вече поетите си обещания и да бъде дадена  възможност на всички хора да преминават безпрепятствено през линията. Това включва осигуряване на нормално движещи се асансьори, в които могат да пътуват инвалиди, майки с колички и приносители на тежки и обемни предмети, без да се налага да си завършили инженерна специалност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Сп
  способен
  4 0
  21:08, 22 ное 2017
  ОК, следващия път като посегнете да икономисвате от изпомпвнето на подпочвените води на западния подлез, поради което той пак се наводни, с активна гражданска позиция ще ви способстваме и съдействаме много бързо да го пресушите. :)
 • 2
  ИД
  И днес
  3 0
  06:55, 23 ное 2017
  И днес ли никой не усеща "обгазяването" на града, както и вчера?! Невероятна смрад в момента се стеле над целия град. Непоносимата и зловредна миризма я дишат и управляващи, и управлявани.
  • Жо
   Жоро
   1 0
   09:45, 23 ное 2017
   Тази неприятна миризма според мен идва от завода за шоколад Алкао.
 • 3
  Шо
  Шоколад
  3 -2
  19:40, 23 ное 2017
  а като мирише на печен пипер и шарлан, защоне се оплаквате? Споредмен е приятно да мирише и на шоколад в града! Дори трябва да се ркламира по този начин града...

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини