Златаровци ще учат за Възраждането в Етъра

СУ „Проф.д-р Асен Златаров“, Първомай  е одобрено за финансиране по Национална програма “Осигуряване на съвременна образователна среда”, 2021, Модул “Културните институции като образователна среда”.

Чрез програмата са осигурени 1640 лв. за организиране на посещение на Етнографски комплекс „Етъра“ от седмокласниците в училището.

Ръководителите на проекта искат чрез пътуването и на място  да бъдат реализирани образователни цели по география и икономика, музика и физическо възпитание и спорт. Темите, които ще съпреживеят учениците са: Българското общество през Възраждането, Празници и обичаи в България, Игрите на баба.

Заради пандемията две поредни учебни години не можахме да реализираме планираното, въпреки че бяхме одобрени и двете години, разказва Павлина Георгиева – един от авторите на проекта. Всеки път участвахме с различни учебни предмети и учители, различни места за посещение. Тази година планираме да посетим Етъра на 22 септември, когато е и Денят на независимостта на България. Дано успеем да изпреварим евентуално затваряне.

Средствата от националната програма покриват транспорта на учениците, както и входа за съответната културна институция и програмата, в която ще участват децата.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини