Златаровци зарадваха с дарове малки и големи за Коледа

Изображение 1 от 6

  Над 80 човека в нужда зарадваха учениците от 11. и 12. клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Тяхната кампания „От хора за хора“ привлече много дарители и младежите подготвиха пакети с продукти от първа необходимост – захар, брашно, ориз, лютеница, вафли и др. лакомства. Пакетите бяха разнесени лично от инициаторите на кампанията.

  „От хора за хора“ беше само една от проявите на съпричастност и коледна благотворителност на златаровци, но организаторите имат за цел кампанията да продължи и след празниците.

  В същото време със събраните от Коледния базар средства бяха закупени 3 телевизора, които училището дари на Дома за възрастни хора с физически увреждания в село Езерово. Дарението бе съпроводено със забавна програма, изпълнена от най-малките ученици и стоплила сърцата на домуващите там хора.

  Преди ден беше реализирана и първата задача на обновения младежки червенокръстки клуб. Членовете, заедно със зам.-кмета Радослава Ставрева зарадваха пациентите на детското отделение в МБАЛ – Първомай с играчки.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Последни новини