Професионалната гимназия получи признание за добре свършена работа

Изображение 1 от 2

    С плакет за качествено изпълнение на Програма „Еразъм +“ бе отличена Професионалната гимназия по селско стопанство „Васил Левски“, Първомай. Наградата е за проекта ,,Кариерни възможности в селското стопанство“ и бе връчена на специална церемония, организирана от Центъра за развитие на човешките ресурси.

    По проекта, през месец май, 20 ученици от десети клас осъществиха професионална практика в реалната работна среда в Испания.

    Отличието връчи проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова, заместник-министър на образованието и науката. При получаването на плакета учителят по професионална подготовка Мирослав Атанасов посочи, че в основата на успеха на екипа ни, който работи по „Еразъм+“, са мотивираните ученици и страхотните партньори от Испания.

    По традиция всяка година Центърът за развитие на човешките ресурси, който управлява най-голямата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт в България – „Еразъм+“, отличава най-добре реализираните проекти. Тази година награждаването бе на 17 декември, в рамките на Валоризационната конференция на ЦРЧР за 2021 г.

    В конференцията освен представителите на наградените 32 организации – училища, университети, фирми, фондации и асоциации – участваха и акад. Николай Денков, министър на образованието и науката, проф. д.ф.н. Генка Петрова-Ташкова, заместник-министър на образованието и науката, г-жа Яничка Труева, заместник-министър на младежта и спорта, и г-н Михаил Балабанов, изпълнителен директор на ЦРЧР. Акцент на конференцията беше и предстоящата Европейска година на младежта.

    През тази учебна година Професионалната гимназия  ще работи по нов проект по Програма „Еразъм+“, който е трети за екипа му.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини