Златаровци извървяха пътя до Райското пръскало и обратно за 10 часа

    19 гимназисти от СУ„Проф.д-р Асен Златаров“ за ден изминаха маршрута от калоферската местност Паниците до Райското пръскало и обратно.

    Вдъхновени от учителите си по физическо Николай Кръстев и Йордан Георгиев няколко седмици подред младежите са чакали подходящо време, за да се качат до най-високия водопад на Балканския полуостров. През последните седмици в почивните дни е валяло сняг и дъжд.

    Елица и Марияна от групата въодушевени разказаха за преживяването като за нещо много „яко“ и „емоционално“. „Чакахме и си заслужаваше, споделиха те – времето беше прекрасно, газихме в кал и потоци, но водопадът беше пълноводен и се върнахме много доволни“.  А разборът на събитието започна веднага след завръщането им.

    10-часовият преход не уплаши никой от момчетата и момичетата. Сега те вече знаят как се върви по маркировка и са готови за нови преживявания. Разчитат на учителя си Кръстев, за да избере следващата дестинация. А той също крои „планински планове“, които включват дори и излети с нощувка на палатка.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини