6 °C

Читател: Общината ме заблуди – вместо знак "Паркинг", трябва да има "Платен паркинг"

  Наш редовен читател, гост на Първомай, се обади да сподели, че е впечатлен от реда и знаците в централната част на града.

  „Видях, че Първомай е променен. Тръгнах по главната улица в града с колата ми. Аз съм инвалид. Направени са много паркоместа, само две от тях за инвалиди. Бяха заети. Затова завих наляво, както е указанието на знаците по улицата покрай общината и видях знак Д19, който означава „паркинг“ и спрях. “

  След това при него дошъл човек, легитимиран с бадж и му поискал 50 стотинки за престоя, издал му и касов бон, както е редно. По-късно гостът на града ни си задал въпроса: „Защо вместо Д20 – „Платен паркинг“ на това място има знак Д 19?“. И се почувствал ощетен от Община Първомай защото го е заблудила.

  Другото, което го е впечатлило е, че същият този служител на паркинга не си е направил труда да вземе такса от хора, които са спрели близо до него.

  Обърнахме се с тези въпросите на нашия читател към ресорния заместник-кмет Николай Митков. Той обясни, че служителите на ОбА ползват паркинга безплатно и вероятно става дума за такива хора.

  Паркоместа за инвалиди има не само на ул. „Княз Борис I“. Определени са 2 паркоместа на ул. „Димитър Благоев“, но за идващите от ул. „Орфей“, до входа на Даунтаун. Още две са определените места и на платения паркинг зад ОбА.

  За знаците, които указват паркинг и платен паркинг кам. – кметът призна, че е недоглеждане и е редно да бъде поправено. През следващата седмица предстои заседание на Комисията по безопасност на движението, на която този въпрос ще бъде поставен.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Го
   Гост
   12 -2
   12:04, 6 окт 2017
   Това е паридия. Недоглежданията за съжаление са много повече. Да не говорим, че този или друг инвалид трябва да обиколи целия център, за да намери евентуално свободно място обозначено за инвалиди, тъй като.всички улици са еднопосочни. Хубаво е, че искат положителна промяна, но за съжаление не е доизмислено както трябва. Да не говорим, че редовно има нарушители и карат в насрещното и няма кой да ги санкционира.
  • 2
   Za
   zaeka
   17 0
   13:23, 6 окт 2017
   Внимание-пристига поздрав-нека кмета на община Първомай господин Ангел Папазов да поведе хорото.
  • 3
   Pa
   pamukapetyo
   13 0
   19:20, 6 окт 2017
   Само тебе ли заблуди, нас вече n-ти мандат ни правят на балами чак им свикнахме .
  • 4
   Др
   друга балама
   14 -1
   21:30, 6 окт 2017
   Ама ти наистина си се си се заблудил!!.Та, това вече отдавна не е община.По скоро е ТКЗС и то в ликвидация.
  • 5
   Ма
   Майор Костов
   7 -1
   17:48, 7 окт 2017
   Може да се напише и следното заглавие- "Общината ме заблуди, галсувах за ангУ а получих фитлето в добавка, като следизборна прУмоция". Явно някой в общината не познава знаците и трябва да бъде наказан щото един знак е допълнителен разход за общинъТъ. Скоро може да се окаже че половината харчове на общинъТъ се дублират поради невнимание на някоя фитка или фитле и пак чичко прокурор да позатропа на ангУвите врати щото идва и ремонта на МТУ-то.
  • 6
   Yy
   YYYY
   3 -1
   22:54, 8 окт 2017
   Пародия не, ами пълна идиотия! Обикаляш като малоумен сума ти време ,за да намериш някое място да паркираш,тъй като улиците ни по някой малоумен модел са еднопосочни!
  • 7
   Xx
   XXXX
   7 -1
   09:42, 9 окт 2017
   Хубаво е да направят платено паркирането в града. Навсякъде в центъра.
   То коли, микробуси вскеи, който се е присетил, качил се на талигата и в центъра на кафе.

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
  25 фев 2021
  Последни новини