19 °C

Читател: Общината ме заблуди – вместо знак "Паркинг", трябва да има "Платен паркинг"

  Наш редовен читател, гост на Първомай, се обади да сподели, че е впечатлен от реда и знаците в централната част на града.

  „Видях, че Първомай е променен. Тръгнах по главната улица в града с колата ми. Аз съм инвалид. Направени са много паркоместа, само две от тях за инвалиди. Бяха заети. Затова завих наляво, както е указанието на знаците по улицата покрай общината и видях знак Д19, който означава „паркинг“ и спрях. “

  След това при него дошъл човек, легитимиран с бадж и му поискал 50 стотинки за престоя, издал му и касов бон, както е редно. По-късно гостът на града ни си задал въпроса: „Защо вместо Д20 – „Платен паркинг“ на това място има знак Д 19?“. И се почувствал ощетен от Община Първомай защото го е заблудила.

  Другото, което го е впечатлило е, че същият този служител на паркинга не си е направил труда да вземе такса от хора, които са спрели близо до него.

  Обърнахме се с тези въпросите на нашия читател към ресорния заместник-кмет Николай Митков. Той обясни, че служителите на ОбА ползват паркинга безплатно и вероятно става дума за такива хора.

  Паркоместа за инвалиди има не само на ул. „Княз Борис I“. Определени са 2 паркоместа на ул. „Димитър Благоев“, но за идващите от ул. „Орфей“, до входа на Даунтаун. Още две са определените места и на платения паркинг зад ОбА.

  За знаците, които указват паркинг и платен паркинг кам. – кметът призна, че е недоглеждане и е редно да бъде поправено. През следващата седмица предстои заседание на Комисията по безопасност на движението, на която този въпрос ще бъде поставен.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Го
   Гост
   12 -2
   12:04, 6 окт 2017
   Това е паридия. Недоглежданията за съжаление са много повече. Да не говорим, че този или друг инвалид трябва да обиколи целия център, за да намери евентуално свободно място обозначено за инвалиди, тъй като.всички улици са еднопосочни. Хубаво е, че искат положителна промяна, но за съжаление не е доизмислено както трябва. Да не говорим, че редовно има нарушители и карат в насрещното и няма кой да ги санкционира.
  • 2
   Za
   zaeka
   17 0
   13:23, 6 окт 2017
   Внимание-пристига поздрав-нека кмета на община Първомай господин Ангел Папазов да поведе хорото.
  • 3
   Pa
   pamukapetyo
   13 0
   19:20, 6 окт 2017
   Само тебе ли заблуди, нас вече n-ти мандат ни правят на балами чак им свикнахме .
  • 4
   Др
   друга балама
   14 -1
   21:30, 6 окт 2017
   Ама ти наистина си се си се заблудил!!.Та, това вече отдавна не е община.По скоро е ТКЗС и то в ликвидация.
  • 5
   Ма
   Майор Костов
   7 -1
   17:48, 7 окт 2017
   Може да се напише и следното заглавие- "Общината ме заблуди, галсувах за ангУ а получих фитлето в добавка, като следизборна прУмоция". Явно някой в общината не познава знаците и трябва да бъде наказан щото един знак е допълнителен разход за общинъТъ. Скоро може да се окаже че половината харчове на общинъТъ се дублират поради невнимание на някоя фитка или фитле и пак чичко прокурор да позатропа на ангУвите врати щото идва и ремонта на МТУ-то.
  • 6
   Yy
   YYYY
   3 -1
   22:54, 8 окт 2017
   Пародия не, ами пълна идиотия! Обикаляш като малоумен сума ти време ,за да намериш някое място да паркираш,тъй като улиците ни по някой малоумен модел са еднопосочни!
  • 7
   Xx
   XXXX
   7 -1
   09:42, 9 окт 2017
   Хубаво е да направят платено паркирането в града. Навсякъде в центъра.
   То коли, микробуси вскеи, който се е присетил, качил се на талигата и в центъра на кафе.

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  14 май 2021
  Последни новини