Общината модернизира Професионалната гимназия с проект за почти милион и 300 000 лв.

В ПГСС „Васил Левски“ скоро ще „пенсионират“ познатия училищен звънец. Това ще е само една малка стъпка от изпълнението на проект на стойност 1 297 814.59 лв. за модернизация на базата в Професионалната гимназия.

Община Първомай изпълнява проект „Подобряване на материално-техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство „В. Левски“ – гр. Първомай с цел повишаване качеството на образователната среда“. Вече са проведени конкурси и избор на изпълнители и доставчици по различните дейности.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред учениците, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане. Надеждите са по този начин да се намали и броя напусналите училище и да се подобри професионалната реализация на гимназистите. Към това се добавя и очакванията за подобряването на енергийната ефективност и сериозно намаляване на разходите за топло и електроенергия

В рамките на проекта, ще бъдат оборудвани учебен кабинети по биология и химия. Ще бъде закупен модерен микроскоп, за извършване на лабораторни наблюдения и изследвания. Предвижда се оборудване на модерна конферентна зала за провеждане на научни събития и презентации. За по-добра организация на учебния процес и провеждане на училищни събития ще бъде доставена и монтирана модерна аудио – озвучителна система, включваща: училищно радио, автоматичен мелодичен училищен звънец, система за вътрешно и външно озвучаване и оповестяване, с включени жични и безжични микрофони.

Европейският Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие финансира част от проекта в размер на 1 103 142.39 лв. , а националното финансиране е в размер на 194 672.20 лв.

Работата по проекта трябва да приключи на 20.XII. 2018 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Bi
    Bilyana
    8 -1
    12:59, 6 окт 2017
    Знаете ли коя е фирмата която ще извърши ремонта на училището
  • 2
    Ко
    колега
    9 -7
    18:24, 6 окт 2017
    Каквото и да направите ******ите няма да изгоните,кабинети по биология да изследват въшките на ******ите,по химия да правят дезинфектанти против епидемии и цигански миризми.И накрая кой колко комисиони ще прибере?????
Последни новини