17 °C

Общината модернизира Професионалната гимназия с проект за почти милион и 300 000 лв.

В ПГСС „Васил Левски“ скоро ще „пенсионират“ познатия училищен звънец. Това ще е само една малка стъпка от изпълнението на проект на стойност 1 297 814.59 лв. за модернизация на базата в Професионалната гимназия.

Община Първомай изпълнява проект „Подобряване на материално-техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство „В. Левски“ – гр. Първомай с цел повишаване качеството на образователната среда“. Вече са проведени конкурси и избор на изпълнители и доставчици по различните дейности.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред учениците, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане. Надеждите са по този начин да се намали и броя напусналите училище и да се подобри професионалната реализация на гимназистите. Към това се добавя и очакванията за подобряването на енергийната ефективност и сериозно намаляване на разходите за топло и електроенергия

В рамките на проекта, ще бъдат оборудвани учебен кабинети по биология и химия. Ще бъде закупен модерен микроскоп, за извършване на лабораторни наблюдения и изследвания. Предвижда се оборудване на модерна конферентна зала за провеждане на научни събития и презентации. За по-добра организация на учебния процес и провеждане на училищни събития ще бъде доставена и монтирана модерна аудио – озвучителна система, включваща: училищно радио, автоматичен мелодичен училищен звънец, система за вътрешно и външно озвучаване и оповестяване, с включени жични и безжични микрофони.

Европейският Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие финансира част от проекта в размер на 1 103 142.39 лв. , а националното финансиране е в размер на 194 672.20 лв.

Работата по проекта трябва да приключи на 20.XII. 2018 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Bi
  Bilyana
  8 -1
  12:59, 6 окт 2017
  Знаете ли коя е фирмата която ще извърши ремонта на училището
 • 2
  Ко
  колега
  9 -7
  18:24, 6 окт 2017
  Каквото и да направите ******ите няма да изгоните,кабинети по биология да изследват въшките на ******ите,по химия да правят дезинфектанти против епидемии и цигански миризми.И накрая кой колко комисиони ще прибере?????

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
13 май 2021
Последни новини