0 °C

Общината модернизира Професионалната гимназия с проект за почти милион и 300 000 лв.

В ПГСС „Васил Левски“ скоро ще „пенсионират“ познатия училищен звънец. Това ще е само една малка стъпка от изпълнението на проект на стойност 1 297 814.59 лв. за модернизация на базата в Професионалната гимназия.

Община Първомай изпълнява проект „Подобряване на материално-техническата база на Професионална гимназия по селско стопанство „В. Левски“ – гр. Първомай с цел повишаване качеството на образователната среда“. Вече са проведени конкурси и избор на изпълнители и доставчици по различните дейности.

Основната цел на проекта е подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред учениците, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане. Надеждите са по този начин да се намали и броя напусналите училище и да се подобри професионалната реализация на гимназистите. Към това се добавя и очакванията за подобряването на енергийната ефективност и сериозно намаляване на разходите за топло и електроенергия

В рамките на проекта, ще бъдат оборудвани учебен кабинети по биология и химия. Ще бъде закупен модерен микроскоп, за извършване на лабораторни наблюдения и изследвания. Предвижда се оборудване на модерна конферентна зала за провеждане на научни събития и презентации. За по-добра организация на учебния процес и провеждане на училищни събития ще бъде доставена и монтирана модерна аудио – озвучителна система, включваща: училищно радио, автоматичен мелодичен училищен звънец, система за вътрешно и външно озвучаване и оповестяване, с включени жични и безжични микрофони.

Европейският Съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие финансира част от проекта в размер на 1 103 142.39 лв. , а националното финансиране е в размер на 194 672.20 лв.

Работата по проекта трябва да приключи на 20.XII. 2018 година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Bi
  Bilyana
  8 -1
  12:59, 6 окт 2017
  Знаете ли коя е фирмата която ще извърши ремонта на училището
 • 2
  Ко
  колега
  9 -7
  18:24, 6 окт 2017
  Каквото и да направите ******ите няма да изгоните,кабинети по биология да изследват въшките на ******ите,по химия да правят дезинфектанти против епидемии и цигански миризми.И накрая кой колко комисиони ще прибере?????

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини