Иван Караславов получи почетен знак от Министерството на културата

Изображение 1 от 3

    Председателят на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Първомай Иван Караславов получи грамота и почетния знак „Златен век“ – печат на Симеон Велики.
    На 28 май 2019г. на тържествена церемония в Галерия –квадрат 500 в София за поредна година бяха раздадени годишните награди на Министерство на културата в чест на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
    Ордените и грамотите връчи лично министърът на културата Боил Банов, в присъствието на заместник-министрите и шефовете на дирекции. Наградени бяха изтъкнати дейци на културата и изкуството в България- режисьори, артисти, музиканти, композитори, преводачи, музейни и библиотечни ръководители, галеристи… Не бяха пренебрегнати и читалищни дейци.
    Председателят на Образцово”Народно читалище Св.Св. Кирил и Методий-1894г.- Първомай” Иван Караславов получи Почетен знак „Златен век”- печат на Цар Симеон Велики и грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и по повод 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Развълнуван, Караславов благодари на Министерство на културата за високото отличие като припомни, че преди 163 години, с основаването на първите читалища в страната се поставя фундамента на днешната българска култура.
    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Eдно време теолозите на църквата твърдели че от всички смъртни грехове най- голям е гордоста, защото съдържал в себе си по малко от всички останали смъртни грехове! Умни хора!!!
    • 2
      12
      123
      8 -2
      16:49, 29 май 2019
      Е и след това вечен ли ще е в читалището?
      • Пе
        Пенка
        7 -4
        20:15, 29 май 2019
        Време е госпожа Атанаска Велчева да поеме нещата и да се спестят едни 20 хиляди лева
    Последни новини