Градинчани набират средства за сцена

Инициативен комитет от село Градина обединява усилия за изграждането на камерна сцена на закрито в селото. На 31 май те организират голям концерт за набиране на средства. Деца и самодейци от общината ще играят и пеят от 18 часа на открито пред читалище „Селска пробуда“.

Селото има нужда от сцена не само, за да се даде възможност за изява на деца, ученици, самодейци и танцьори, но и за да могат да гостуват техни колеги или професионалисти.

В Градини десетилетия стои неизползваемо помещението, предназначено за киносалон и сцена. В детската градина и училището също няма подходящи зали. В „очакване на Годо“ най-голямото село от община Първомай остава без място за изява на местни таланти.

Читалище „Селска пробуда“, ДГ „Първи юни“, ОУ „Христо Ботев“ и ТФК „Евридика“ си подават ръка, обединени от желанието да имат поне камерна сцена.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Градинчанин
    4 -1
    15:46, 29 май 2019
    Сега е моментът да се провери колко е останало от аистократичния дух на жителите на богатото Царско село. Всъщност то и сега в Градина бедни почти няма. Макар и с много труд оранжериите и дворовете продължават да носят "илди" в сметките на градинчани. Да не говорим, че само по-едрите бизнесмени Като Васил Шапатов и Вичков могат сами да подарят на селото тая придобивка.
  • 2
    До
    Донка
    2 0
    21:55, 30 май 2019
    Балю и неговите крадливи съпартиийци от ГРОБ да хвърлят някаква хилядарка от откраднатите народни пари
Последни новини