13 °C

Две учителки от Първомай са отличени с грамота "Неофит Рилски"

Между шестима педагози от пловдивска област, отличени с грамота „Неофит Рилски“ са две учителки от Първомай – ст. учител Атанаска Славова и ст. учител Нина Ангелова. Традиционно престижната награда се връчва  по предложение на Синдиката на българските учители в навечерието на 24 май. По обясними причини тази година церемонията не беше проведена.

Атанаска Славова е старши учител в НУ „Христо Ботев“ гр. от 2017 г. Тя ма публикации на добри практики в електронен сборник "Училището място за деца“. Участвала е в обмяна на добри практики в културно-образователни програми в Будапеща през 2018 и 2019 г. Тя вярва в способностите на децата и иска да остави следа в техните сърца. Като наследствен учител г-жа Славова вярва: Да си учител означава да използваш осъзнато възможностите, които ти се предоставят за промяната на света, защото всичко започва от теб и изборите, които правиш.

Нина Ангелова е старши начален учител в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.  Директорът на училището Чавдар Здравчев казва за нея: „Тази награда е признание за дългогодишната всеотдайна работа на госпожа Ангелова, работа, с която тя всекидневно доказва, че е учител не по професия, а по призвание. Зад това отличие стоят високата квалификация, участието в редица професионални форуми, публикациите и обичта към децата. Постоянното професионално усъвършенстване намира отражение в нейната дейност и я мотивира непрекъснато да търси и постига нещо повече. Всичко това не е трудно да се види в разнообразните инициативи, в които тя с лекота включва и обединява деца, родители, баби и дядовци, партньори.“

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини