Отличиха участници в конкурса „Моята Коледа“

Изображение 1 от 4

    Десетки ученици от НУ „Хрито Ботев“ се включиха в конкурса „Моята Коледа“, организиран от училището съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Първомай. Децата твориха и представиха своите произведения в 4 категории: най – автентична сурвачка, рисунка, картичка и коледна фигурка.

    Най-добрите бяха отличени от секретаря на Комисията Мария Кьосева по време на коледното им тържество.

    В последния учебен ден преди ваканцията, учениците от НУ „Христо Ботев“  посрещнаха добрия старец. С песни, стихове и танци, те го поздравиха и изпълниха с емоции и коледен дух салона на училището. Край елхата Дядо Коледа зарадва с подаръци всички ученици. Много емоции внесе и обявяването на победителите в конкурса „Моята Коледа“. Най-красивата сурвачка беше изработена от Василена Банялиева, най-красивата фигурка е сътворена от Денислав Монев, Мартина Янакиева направи най-красивата картичка, а Минна Атанасова нарисува най-красивата рисунка,

    Г-жа Мария Кьосева награди с грамоти и предмети класираните на първо, второ и трето място ученици от всяка категория и даде много поощрителни награди. Тя благодари на всички участници за вложеното въображение и старание и сподели, че стимулирането на заложбите на децата в областта на рисуването и творческите занимания е важно, защото благодарение на тях комисията постига една от основните си цели – превенция на противообществените прояви.

    В края на тържеството директорът на училището г-жа Радослава Ставрева пожела на всички ученици и учители да бъдат здрави, щастливи, усмихнати и добри. Коледа е едно вълшебство, което твори добро и кара всеки един от нас да намери в себе си искрицата добрина, защото я носим в сърцата си. Просто трябва да я покажем!

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини