Мис Изкуствен интелект - конкурсите за красота не са това, което бяха

Конкурсите за красота винаги са били противоречиви събития, а изборът на победителките - субективен, точно каквито са и разбиранията за това какво е хубава жена. Е, има някои общовалидни изисквания като липса на корекции, освен ако надпреварата не е с акцент върху тях. Но в днешния свят под изкуствена красота вече трябва да разбираме друго.

Съвсем скоро, в края на месец май, ще имаме първата Мис Изкуствен интелект (Miss AI). Необичайната надпревара ще бъде част от първите по рода си World AI Creator Awards - награди за съдържание, създадено чрез изкуствен интелект. Организатор на събитието е платформата Fanvue, в която срещу абонамент можем да разглеждаме снимки на компютърно генерирани модели и създатели на съдържание, някои от които са и само за пълнолетни.

AI инфлуенсърките набират все повече популярност в социалните мрежи, а сега една от тях ще бъде провъзгласена за най-красивата. Участничките ще бъдат оценявани не само на база красотата и цялостната си визия, но и спрямо техническите умения, които са вложени в тяхното създаване. Всички трябва да са 100% продукт на AI, без значение какви точно техники и способи са използвани.

Ще се обърне внимание и на тяхната популярност в интернет пространството, която също е ясен признак, че създателите им са се справили добре със задачата.

Като пример можем да дадем Емили Пелигрини - компютърно създаден образ на красива италианка, която печели хиляди на месец от своите стотици хиляди последователи и абонаменти в OnlyFans. Тя ще бъде част от журито на Miss AI.

С отговорността да оценява претендентките се е ангажирала и Атиана Лопес - испанска инфлуенсърка, дело на изкуствения интелект, която печели по над 10 хиляди долара на месец чрез рекламиране на различни брандове.

Победителката ще получи не корона, а 5000 долара кеш и равностойността на още толкова в популяризация в интернет пространството. А преди да бъде обявена, всички участнички ще трябва да отговорят на един въпрос, който присъства и на традиционните конкурси за красота - какво биха направили, за да стане светът едно по-добро място. Е, в този случай отговорите няма да са на база лични размисли и страсти, а предварително зададени от техните създатели, пише Forbes.

Организаторите на необичайната надпревара обясняват, че с конкурса Мис Изкуствен интелект не иска да разбиват стереотипите за красота и да създават ново нормално. Целта им е по-скоро да популяризират този вид съдържание и работата на създателите му, която може да бъде толкова реалистична, че да заблуди почти всеки. 

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини