19 °C

Първото общинско състезание по приложно колоездене има своите победители

Изображение 1 от 3

  С общинско първенство проведено в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай завърши сезона на младите първомайски състезатели по приложно колоездене. Такова се провежда за първи път и в него с подкрепата на г-н Ангел Папазов, Кмет на Община Първомай,  участваха 23 деца от ОЦОДУБДПК „Първомай” – ученици в четири общински училища: домакините от основното училище, СУ„Проф.д-р Асен Златаров” гр. Първомай, ОУ„Христо Ботев” гр. Първомай и ОУ„Христо Ботев” с. Градина. Участниците и при двата пола бяха разделени в три възрастови групи – до 10, до 12 и до 15 годишна възраст.

  Състезанието беше старателно организирано и професионално проведено от треньорите на общинския клуб по безопасност на движението и приложно колоездене г-н и г-жа Минко и Ваня Павлови.

  При най-малките първото място при момчетата бе завоювано от Иван Петков от с. Градина а с останалите ценни награди се накичиха неговите съученици Константин Милев – сребро и Георги Александров – бронз.

  В ареала на момичетата до 10 години хегемонията отново бе на децата от ОУ„Христо Ботев” с. Градина, като златото увисна на крехката шия на Виктория Райкова, а сребърния и бронзовия медал съответно на близначките от с. Крушево Христина и Гергана Георгиеви.

  Групата до 12 години имаше особена тежест, тъй като участниците в нея имат право да се борят за влизане в националния отбор на България за участие в европейския шампионат в Унгария през септември 2018 година. За сведение  разширеният състав на националния отбор на България се състои от 8 участника(4 момичета и 4 момчета), а националният отбор от само 4 деца(2 момичета и 2 момчета). В тази категория сред момчетата надделя Иван Попов от СУ„Проф.д-р Асен Златаров” гр. Първомай, следван от „светеца“ Мирослав Христозов и Стойчо Димов от с. Градина. Сред момичетата от тази възраст недостижима на върха застана участничката в разширения състав на националния отбор през 2017 година Яна Иванова от с. Градина. След нея със сребро и бронз се наредиха четвъртокласничките от ОУ„Христо Ботев” гр. Първомай Мария Попчева и Камелия Костадинова.

  В групата на топ състезателите до 15 години сред момичетата златна медалистка стана националната състезателка от 2016 година Йордана Тошева от VII а клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай. Със сребърен медал бе удостоена нейната съученичка Мария Петкова. При момчетата златото заблестя на гърдите на „професора“ Йордан Начев – национален състезател през 2017 година. Сребърен медал заслужи състезателят от разширения състав на националния отбор през 2017 година и ученик в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай Георги Иванов, а бронзовият стана притежание на другият „светец“ и състезател от разширения състав на националния отбор през 2016 година Дани Костадинов.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини