17 °C

Първото общинско състезание по приложно колоездене има своите победители

Изображение 1 от 3

  С общинско първенство проведено в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай завърши сезона на младите първомайски състезатели по приложно колоездене. Такова се провежда за първи път и в него с подкрепата на г-н Ангел Папазов, Кмет на Община Първомай,  участваха 23 деца от ОЦОДУБДПК „Първомай” – ученици в четири общински училища: домакините от основното училище, СУ„Проф.д-р Асен Златаров” гр. Първомай, ОУ„Христо Ботев” гр. Първомай и ОУ„Христо Ботев” с. Градина. Участниците и при двата пола бяха разделени в три възрастови групи – до 10, до 12 и до 15 годишна възраст.

  Състезанието беше старателно организирано и професионално проведено от треньорите на общинския клуб по безопасност на движението и приложно колоездене г-н и г-жа Минко и Ваня Павлови.

  При най-малките първото място при момчетата бе завоювано от Иван Петков от с. Градина а с останалите ценни награди се накичиха неговите съученици Константин Милев – сребро и Георги Александров – бронз.

  В ареала на момичетата до 10 години хегемонията отново бе на децата от ОУ„Христо Ботев” с. Градина, като златото увисна на крехката шия на Виктория Райкова, а сребърния и бронзовия медал съответно на близначките от с. Крушево Христина и Гергана Георгиеви.

  Групата до 12 години имаше особена тежест, тъй като участниците в нея имат право да се борят за влизане в националния отбор на България за участие в европейския шампионат в Унгария през септември 2018 година. За сведение  разширеният състав на националния отбор на България се състои от 8 участника(4 момичета и 4 момчета), а националният отбор от само 4 деца(2 момичета и 2 момчета). В тази категория сред момчетата надделя Иван Попов от СУ„Проф.д-р Асен Златаров” гр. Първомай, следван от „светеца“ Мирослав Христозов и Стойчо Димов от с. Градина. Сред момичетата от тази възраст недостижима на върха застана участничката в разширения състав на националния отбор през 2017 година Яна Иванова от с. Градина. След нея със сребро и бронз се наредиха четвъртокласничките от ОУ„Христо Ботев” гр. Първомай Мария Попчева и Камелия Костадинова.

  В групата на топ състезателите до 15 години сред момичетата златна медалистка стана националната състезателка от 2016 година Йордана Тошева от VII а клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай. Със сребърен медал бе удостоена нейната съученичка Мария Петкова. При момчетата златото заблестя на гърдите на „професора“ Йордан Начев – национален състезател през 2017 година. Сребърен медал заслужи състезателят от разширения състав на националния отбор през 2017 година и ученик в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай Георги Иванов, а бронзовият стана притежание на другият „светец“ и състезател от разширения състав на националния отбор през 2016 година Дани Костадинов.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  30 сеп 2020
  Последни новини