Отличиха учителки за споделени добри практики

Изображение 1 от 4

    Учителките Нели Томаатанасова и Нина Ангелова спечелиха награди от 13-ите национални педагогически четения под надслов „Да запазим усмивката в училище”. Домакин на форума беше РУО-Ловеч. Темата на четенията тази година бе "Моето педагогическо ежедневие - през трудностите към успеха", като своята добра практика споделиха 68 начални учители от областите Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Силистра, Добрич, Сливен и Разград.

    Нели Томаатанасова разказа в доклада си „Стоп кадър от класната стая“ за ежедневието на класа си в ОУ „Георги Караславов“. Тя участва за девети път на този форум и отново се доказа като успяващ педагог, а с разработката си завоюва Специалната награда на Председателя на СБУ.

    Нина Ангелова получи наградата на Департамента „Информация и усъвършенстване на учителите към СУ „Св. Климен Охридски“. Тя разказа за работата си с клуб „От извора“, създаден по проект „Твоя час“ в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Темата ѝ беше озаглавена „Детство мое – реално и вълшебно“.

    Четенията се проведоха под егидата на МОН и се организираха от Център „хуманна педагогика“. Комисия разгледа предварително докладите. Най-добрите бяха допуснати до участие на Националния кръг и ще бъдат отпечатани в сборник.

    Наградите на отличените ще бъдат връчени през август, когато в СОК „Камчия“ ще се проведе международен педагогически форум.

    Самите четения се проведоха в залата на Общинския съвет Ловеч и в приемната на Община Ловеч в Бароковата къща. Сред темите правят впечатление такива като обучение в доброта и активна гражданска позиция, трудните деца и пътят към успеха, здравословната храна, наука без скука, информационни и комуникационни технологии в часовете за самоподготовка и други.

    Те бяха съпътствани с художествена програма и молебен, отслужен от Ловченския митрополит Гариил.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ко
      колега
      14 -1
      14:58, 25 юни 2018
      Браво на нели Томаатанасова! Отличен учител!
    • 2
      Чу
      Чудо
      2 -2
      11:29, 26 юни 2018
    Последни новини