СБП удостои кмета на Първомай с грамота и значка

Изображение 1 от 2

    Кметът на Първомай получи грамота и значка на Съюза на българските писатели. По случай 1 ноември – Деня на народните Будители в Съюза се състоя церемония, на която бяха отличени творци и общественици за принос и подкрепа на съвременната българска литература.

    Основен мотив  СБП да удостои кмета на Първомай  е ежегодното връчване в Първомай на националните литературни награди на името на Георги Караславов и Слав Хр. Караславов.

    Заради неотложни ангажименти на кмета, наградата беше получена от Радослава Ставрева, в присъствието на председателя на СБП Боян Ангелов и  тесен кръг български творци.

    Кметът Николай Митков благодари за наградата и сподели: „Макар и лична, тази грамота е за всички будни хора от Общинска администрация и читалище "Св.св. Кирил и Методий", които през годините осъществяват провеждането на конкурсите на името на Георги Караславов и Слав Хр. Караславов и които превръщат церемониите по връчването им в събитие, издигащо авторитета на Първомай и утвърждаващи самочувствието ни на граждани на град с традиции в културата"

    А по случай Деня на народните Будители той се обърна към учителите, просветните и културни дейци с думите: „Изразявам дълбокото си уважение към Вас, съвременни будители … Пожелавам Ви здраве, търпение и упоритост в трудната, но благородна мисия да следвате пътя на просветата и да предавате на идните поколения завещаните ни духовни ценности!“

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини