Еклерите на Рудолф

Еклерите на Рудолф

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Кипнете в тенджера млякото и водата, след което добавете маслото. След като се разтопи, сипете брашното и бъркайте енергично, докато не се оформи хубава топка тесто, която трябва да се запече и да се отлепя по стените. Снемете и след като тестото се охлади, добавяйте едно по едно яйцата и разбивайте след всяко добре.

Може да шприцовате еклерите с пош или шприц или просто да сипвате по лъжица върху тава, застлана с хартия за печене. изпечете ги за 20 минути на 210 градуса.

За крема кипнете млякото в съд на котлона и добавете остърганата шушулка ванилия. Разбийте хубава жълтъците със захарта, след което добавете и разбийте с брашното. Към тази смес сипвайте топлото мляко (без шушулката), разбивайте и върнете цялата смес в тенджерата на млякото.

Сложете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти - за няколко минути. Прибавете и коняка. Трябва да оставите крема да се охлади напълно и да стегне, като го покриете с прозрачно фолио.

Разбийте сметаната с малко захар, а ако ви се стори много, не използвайте цялата опаковка сметана. Сложете набъбналия предварително желатин да се разтопи на водна баня. Към охладения и разбъркан крем добавете желатина, след което го объркайте със сметаната внимателно.

Напълнете еклерите с крема от долната им страна. От захарта и около 100 мл вода направете карамела. Смесете ги в тенджера и оставете на котлона без да бъркате, докато само не започне да се карамелизира. Оставете на котлона, докато не се получи хубав карамелен сос, като накрая разбърквате и обирате карамела от стените. За по-приятен вкус може да добавите и останалата ви сметана и да бъркате, докато се смесят.

Топвайте всяко еклерче в карамеления сос или направо полейте еклерите с него. Броят на еклерите зависи от големината, в която ги направите.

Оригиналната рецепта на Рудолф е само с карамелизирана захар, в която се топват еклерите и се оставят да се втвърдят.

Източник: gotvach.bg

Последни новини