15 °C

Децата от ЦНСТД изпратиха благодарствено писмо до д-р Бойлова

Изображение 1 от 6

  Благодарствено писмо изпратиха децата от Центъра за настаняване от семеен тип и техните ръководители до Управителя на МБАЛ – Първомай д-р Румяна Бойлова. В него те благодарят за организирания от управителката и екипа ѝ отдих в базата на болничното заведение.

  Думите са малко, за да изразим нашата благодарност, добре че ви има, се казва в писмото.

  В началото на месец юли базата на „МБАЛ – Първомай“ ЕООД в с. Стойките, община Смолян отвори вратите си за децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца / ЦНСТД / Първомай.

  В продължение на една седмица 11 деца и техните ръководители прекараха незабравими дни в Родопа планина, където беше осигурен пълен пансион за всички, разказа директора на ЦНСТД Росица Качарова.

  Незабравими ще останат за тях миговете сред прекрасната природа на Родопите. Момчетата и момичетата взеха участие в множеството походи, браха горски ягоди, сплитаха венци, събираха шишарки и мъхове и изработваха от тях различни декорации и сувенири. Децата получиха шанса да посетят архитектурния шедьовър с. Широка Лъка, където разгледаха етнографския музей. Любуваха на Смолянските езера и заобикалящата ги природа, влязоха в няколко пещери, качиха се до връх Снежанка, разгледаха Обсерваторията на Рожен.

  Всяка сутрин децата се закаляваха с бягане сред природата и тибетски упражнения за релакс, водени от инструктор. Вечерите протичаха в смях и забавление, с танци и състезателни игри, Празник на таланта и много други. Лагерният огън сложи край на това невероятно преживяване, а децата се завърнаха у дома с прекрасни спомени.

  Всичко това децата дължат на хората от МБАЛ – Първомай и най-искрено им благодарят за всеки прекрасен миг.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Аб
   АБВ
   3 -3
   15:38, 6 окт 2017
   Е че как няма да е!Болницата плаща циганетата да почиват!
  • 2
   Хх
   хх
   1 -1
   18:17, 8 окт 2017
   Да се обезпаразити веднага почивната станция! Другият път като решите да правите добро, помислете и за децата-българчета с един родител или за социално слабите пенсионери от града!
  • 3
   Въ
   възмутен
   1 -1
   22:11, 8 окт 2017
   Как не ви е срам! Раждане на увредено дете може да случи на всеки , всички ние трябва да помагаме на тези деца! Но тъпия първомайски селски манталитет никога няма да умре ! Възмутен съм меко казано, поне не пишете, че се излагате страшно !

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  01 окт 2020
  Последни новини