10 °C

Нова организация за камионите извън магистралата преди “Капитан Андреево“

Възложено е изработването на проект за организация на движение за пътна връзка „Генералово“ – автомагистрала „Марица“ към път I-8, която ще даде възможност при необходимост тежкотоварните автомобили да се пренасочват и да изчакват на първокласния път, без да пречат на останалите пътни превозни средства на АМ „Марица“, съобщават от МРРБ. Това ще допринесе за подобряване на пътната обстановка по магистралата.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова съобщи информацията в отговор на въпрос за построяване на паркинг за тирове на ГКПП „Капитан Андреево“ при участието си в парламентарения контрол.

Регионалният министър каза още, че участъкът от първокласния път – от връзката с автомагистралата до пътен възел „Капитан Андреево“, където моторните превозни средства се включват обратно в АМ „Марица“, е с дължина 2 км и е с трилентов габарит. Той е в добро състояние и ако през зимния период се установят компрометирани места по настилката, те своевременно ще бъдат ремонтирани. В него има съдове за смет и два частни паркинга със заведения към тях, които са оборудвани със санитарни възли.

Проектът е съгласуван в Агенция „Пътна инфраструктура“ и в началото на декември 2019 г. е внесен за разглеждане в Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Хасково. След съгласуването му ще бъдат монтирани необходимите пътни знаци, а хоризонталната маркировка ще бъде приведена в съответствие с проекта.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Рт
    Рт
    4 -2
    16:19, 1 фев 2020
    А бе пак искате да се нагушите..паркинг..естествено, платен!!! Има си старият път за Кап. Андреево, по който минават вече малко коли...използвайте него като трасе!
    • Шш
      Шшшттт
      2 -3
      20:26, 1 фев 2020
      Тихо от обслужващия персонал -шофьорчета на камиони! Къде го има другаде в ЕС да ми паркирате на платната за движение на магистралата безплатно и да пречите на другите участници в движението!

Още новини

Последни новини