15 °C

Янко Диков: Не е имало обществено обсъждане за отпадане на прокара

Изображение 1 от 2

  В един от репортажите на Златин Бояджиев, разказващ за затрудненията на хората в Първомай да преминават през линията има изказване на Красимир Папукчийски, генерален директор на НКЖИ по повод искания от Инициативен комитет прокар:

  „Този проект е съгласуван и минал обществено обсъждане в Първомай и в един момент след приключване на строителството някой решава че трябва да има още един подлез“,

  Генералният директор едва ли е детайлно запознат с развитието на събитията в Първомай и изказването му може да заблуди хората, които не следят проблема. Председателят на инициативният комитет Янко Диков, обаче, знае всяко едно решение и си направи труда за пореден път да проследи цялостно историята:

  „Ето фактите около така приетия вариант за жп трасе и неговото публично обсъждане–такова и досега въпреки нашите искания не ни бе показано–
  Ще цитирам няколко писма между ОбА и НК ЖИ
   – 17.05.2002 г. изх. № 92–00–283 кметът Баръмов настоява за прокар до съществуващия жп прелез – до автогарата.
   – 21.05.2002 г. вх. № 92-00-283 до кмета Баръмов предложение от НК ЖИ за прокар в идейното трасе на км199+820-страна Пловдив. Отправено е и предупреждение, че средствата са ограничени и може някои строителни дейности да бъдат СЪКРАТЕНИ.
   – 03.06.2002 г. Изх. №92-00-283 кметът Баръмов и ОбА не са съгласни с предложението на НКЖИ за изграждане на прокар на км199+820 – страна Пловдив – и настояват да се изгради на мястото на съществуващия прелез – до автогарата.
   – 05.05.2003 г. проведена е работна среща от чийто протокол е видно, че прокарите в Първомай на ул Спартак и км 188+262 трябва да са с 4 м височина.
   – 30.01.2004 г. приключва процедурата по обявяване на проекта съгласно ЗУТ
  –04.03.2004 г. изх. № 04-02-1 в писмо до НКЖИ кметът Папазов настоява прокар №1 да бъде предвиден с височина за леки автомобили.
  –29.04.2004 г вх. № 04-02-1 в писмо до кмета Папазов НКЖИ заявяват, че исканата височина за прокар №1 не може да бъде реализирана.
   – 30 04 2004г Общ. съвет дава съгласие за одобрение на проектната документация от по-горни инстанции. Решение№ 93
  Няма да внушавам на никого нищо. Според мен обществено обсъждане за отпадане на прокара, за който сега се борим и който отвоювахме и през 2012 г. може да е имало само между 00ч на 29.04. и 00ч на 30.04.2004 г. “

  От НКЖИ обясняват, че при общественото обсъждане на скоростната железопътна отсечка в Първомай никой не е поставил искане за подлез. Оттам твърдят още, че в района на Първомай са изградени 7 съоръжения за пресичане на железопътната линия на различни нива и не планират изграждането на други съоръжения по инфраструктурата в района.

  Реално съоръженията са 2 надлеза, един прокар (в Любеново) и три подлеза – общо 6. А още по-реално е, че нито едно от тях не обслужва хората със затруднено придвижване, майките с колички и дори са труднодостъпни за велосипедистите.

  Което предизвика Диков да напише още: „Но дори и да са 7, ще кажа 77 да бяха направили, когато на едно му няма асансьорите а на друго не му работят да си ги взимат в София!“

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Нк
   НКЖИ
   5 -10
   13:44, 5 окт 2017
   А не от НКЖИ-то жъ кажем не 1 дикоФФ ами 111111111... Виж коментара
  • 2
   Ян
   Янко кажи МУ
   8 0
   14:32, 5 окт 2017
   Янко, има решение на проблема!!! .Помоли кмета да командирова зам.кмета Ружди при този Папукчийски.Сигурен съм, че след една седмица този, ще направи първа копка и даже, ще продължи изкопната дейност до откриване на обекта.Абе, нека изборите започнат сега....
  • 3
   Нк
   НКЖИ
   5 -3
   16:06, 5 окт 2017
   ЯнкУ има решение за всичко дори и за прокар до луната само някой да има да му се върже на акъла.
  • 4
   Ня
   няма сми
   6 -4
   18:41, 5 окт 2017
   Какъв прокар, какви пет лева. Хора не останаха, за кого да го строят.
  • 5
   12
   1234_1507219981
   12 -1
   19:13, 5 окт 2017
   До ден днешен подлезите не са довършени.
  • 6
   Ко
   Колето-Шекера
   4 -3
   20:11, 5 окт 2017
   Стигат ОСЕМ прокара на Града,или искате още един ,та още 50 семейства да останат без домове, защото точно толкова ще бъдат отчуждени и ще бъдат обезщетени с пари,а те да си построят нови домове в края на града( на улицата до ,,Калинката,, и опитното поле,,.
  • 7
   Еб
   ебачев
   3 -2
   07:42, 6 окт 2017
   Повече съоръжения, повече разходи по поддръжка. Само не знам, при толкова свит бюджет, кой ще плаща. Пенсионерите и хората, които и без друго изпитват големи затруднения! Общината се справя с другите си задължения и ново не и трябва.
  • 8
   Ше
   Шекеровото Коле
   2 0
   13:37, 7 окт 2017
   До кога Теодора ще ни кара да кодираме мненията си с грозната латинска азбука? Да се махнат тези лъжепатриоти-собственици и да се сложат други,но българи и патриоти!
   • Со
    собственик
    0 0
    10:54, 8 окт 2017
    Ти как си представяш точно "махането на собственици"? С приватизация, с одържавяване? На Делян Пеевски ли се правиш?

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини