21 °C

Янко Диков: Не е имало обществено обсъждане за отпадане на прокара

Изображение 1 от 2

  В един от репортажите на Златин Бояджиев, разказващ за затрудненията на хората в Първомай да преминават през линията има изказване на Красимир Папукчийски, генерален директор на НКЖИ по повод искания от Инициативен комитет прокар:

  „Този проект е съгласуван и минал обществено обсъждане в Първомай и в един момент след приключване на строителството някой решава че трябва да има още един подлез“,

  Генералният директор едва ли е детайлно запознат с развитието на събитията в Първомай и изказването му може да заблуди хората, които не следят проблема. Председателят на инициативният комитет Янко Диков, обаче, знае всяко едно решение и си направи труда за пореден път да проследи цялостно историята:

  „Ето фактите около така приетия вариант за жп трасе и неговото публично обсъждане–такова и досега въпреки нашите искания не ни бе показано–
  Ще цитирам няколко писма между ОбА и НК ЖИ
   – 17.05.2002 г. изх. № 92–00–283 кметът Баръмов настоява за прокар до съществуващия жп прелез – до автогарата.
   – 21.05.2002 г. вх. № 92-00-283 до кмета Баръмов предложение от НК ЖИ за прокар в идейното трасе на км199+820-страна Пловдив. Отправено е и предупреждение, че средствата са ограничени и може някои строителни дейности да бъдат СЪКРАТЕНИ.
   – 03.06.2002 г. Изх. №92-00-283 кметът Баръмов и ОбА не са съгласни с предложението на НКЖИ за изграждане на прокар на км199+820 – страна Пловдив – и настояват да се изгради на мястото на съществуващия прелез – до автогарата.
   – 05.05.2003 г. проведена е работна среща от чийто протокол е видно, че прокарите в Първомай на ул Спартак и км 188+262 трябва да са с 4 м височина.
   – 30.01.2004 г. приключва процедурата по обявяване на проекта съгласно ЗУТ
  –04.03.2004 г. изх. № 04-02-1 в писмо до НКЖИ кметът Папазов настоява прокар №1 да бъде предвиден с височина за леки автомобили.
  –29.04.2004 г вх. № 04-02-1 в писмо до кмета Папазов НКЖИ заявяват, че исканата височина за прокар №1 не може да бъде реализирана.
   – 30 04 2004г Общ. съвет дава съгласие за одобрение на проектната документация от по-горни инстанции. Решение№ 93
  Няма да внушавам на никого нищо. Според мен обществено обсъждане за отпадане на прокара, за който сега се борим и който отвоювахме и през 2012 г. може да е имало само между 00ч на 29.04. и 00ч на 30.04.2004 г. “

  От НКЖИ обясняват, че при общественото обсъждане на скоростната железопътна отсечка в Първомай никой не е поставил искане за подлез. Оттам твърдят още, че в района на Първомай са изградени 7 съоръжения за пресичане на железопътната линия на различни нива и не планират изграждането на други съоръжения по инфраструктурата в района.

  Реално съоръженията са 2 надлеза, един прокар (в Любеново) и три подлеза – общо 6. А още по-реално е, че нито едно от тях не обслужва хората със затруднено придвижване, майките с колички и дори са труднодостъпни за велосипедистите.

  Което предизвика Диков да напише още: „Но дори и да са 7, ще кажа 77 да бяха направили, когато на едно му няма асансьорите а на друго не му работят да си ги взимат в София!“

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Нк
   НКЖИ
   5 -10
   13:44, 5 окт 2017
   А не от НКЖИ-то жъ кажем не 1 дикоФФ ами 111111111... Виж коментара
  • 2
   Ян
   Янко кажи МУ
   8 0
   14:32, 5 окт 2017
   Янко, има решение на проблема!!! .Помоли кмета да командирова зам.кмета Ружди при този Папукчийски.Сигурен съм, че след една седмица този, ще направи първа копка и даже, ще продължи изкопната дейност до откриване на обекта.Абе, нека изборите започнат сега....
  • 3
   Нк
   НКЖИ
   5 -3
   16:06, 5 окт 2017
   ЯнкУ има решение за всичко дори и за прокар до луната само някой да има да му се върже на акъла.
  • 4
   Ня
   няма сми
   6 -4
   18:41, 5 окт 2017
   Какъв прокар, какви пет лева. Хора не останаха, за кого да го строят.
  • 5
   12
   1234_1507219981
   12 -1
   19:13, 5 окт 2017
   До ден днешен подлезите не са довършени.
  • 6
   Ко
   Колето-Шекера
   4 -3
   20:11, 5 окт 2017
   Стигат ОСЕМ прокара на Града,или искате още един ,та още 50 семейства да останат без домове, защото точно толкова ще бъдат отчуждени и ще бъдат обезщетени с пари,а те да си построят нови домове в края на града( на улицата до ,,Калинката,, и опитното поле,,.
  • 7
   Еб
   ебачев
   3 -2
   07:42, 6 окт 2017
   Повече съоръжения, повече разходи по поддръжка. Само не знам, при толкова свит бюджет, кой ще плаща. Пенсионерите и хората, които и без друго изпитват големи затруднения! Общината се справя с другите си задължения и ново не и трябва.
  • 8
   Ше
   Шекеровото Коле
   2 0
   13:37, 7 окт 2017
   До кога Теодора ще ни кара да кодираме мненията си с грозната латинска азбука? Да се махнат тези лъжепатриоти-собственици и да се сложат други,но българи и патриоти!
   • Со
    собственик
    0 0
    10:54, 8 окт 2017
    Ти как си представяш точно "махането на собственици"? С приватизация, с одържавяване? На Делян Пеевски ли се правиш?

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  24 сеп 2020
  Последни новини